Four students

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – Karelian Y-akatemiaan voi nyt hakea suoraan 

Kareliassa on kaksi uutta hakukohdetta 13.3.3034 alkavassa yhteishaussa: Liiketalouden tradenomin ja medianomin yrittäjyyteen valmentavat Y-akatemia -opinnot. Tradenomi- ja medianomikoulutukset ovat olleet mukana Karelian tarjonnassa jo vuosia, mutta ensimmäistä kertaa hakija voi valita koulutuksesta tiimioppimiseen perustuvaan Y-akatemia –toteutuksen. Näin hakija varmistaa mahdollisuutensa Y-akatemiaopiskeluun jo opintojen alusta saakka. 

Y-akatemiassa opiskellaan yrittäjämäisesti 

Y-akatemiassa opiskelija pääsee yhdistämään opiskelun ja oman yritysidean tai yritystoiminnan kehittämisen omiin opintoihinsa niin, että hän opiskelee yrittäjyyttä ja työelämätaitoja osuuskuntayrityksessä. Y-akatemiasta valmistuneet tradenomit ja medianomit työllistyvät yrittäjäksi tai erilaisiin liiketalouden tai media-alan työtehtäviin yrityksissä tai organisaatioissa. 

  – Tiimioppiminen on erinomainen tapa opiskella itsenäiselle ja yrittäjämäisestä toimintatavasta kiinnostuneelle henkilölle. Ensimmäisen vuoden aikana käydään läpi koulutuksen perusasiat ja sen jälkeen opiskelijat työskentelevät yhdessä oppimistavoitteiden eteen tiimivalmentajansa ohjauksessa. Opiskelijat arvostavat Y-akatemian hyvää ilmapiiriä sekä käytännön tekemistä, kertoo vararehtori Pekka Auvinen.

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot verkkoon 

Toinen uudistus Karelian hakukohteissa liittyy ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin: Jatkossa kaikki Karelian viisi ylempää suomenkielistä amk-tutkintoa opiskellaan kokonaisuudessaan verkossa.  Verkkototeutus mahdollistaa paikkariippumattoman opiskelun, mikä sopii työssä käyvien opiskeluun.

  – Meillä Kareliassa on pitkä kokemus verkkototeutuksista, koska olemme tarjonneet esimerkiksi tietojenkäsittelyn tradenomikoulutusta verkkototeutuksessa jo yli 10 vuotta, jatkaa Auvinen.

Kareliassa haussa 900 aloituspaikkaa 

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 17.3. ja jatkuu 27.3.2024 saakka. Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa 900 opiskelupaikkaa, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja on 210. Kaikkiin haussa oleviin koulutuksiin haetaan Opintopolussa osoitteessa opintopolku.fi.  

Opiskelijoita valitaan koulutuksiin useammalla eri valintatavalla, joista yleisimmät ovat todistusvalinta sekä kesäkuun alussa järjestettävä AMK-valintakoe. Myös valintakurssi on valintatapana useissa hakukohteissa. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024. Opinnot alkavat elokuussa 2024.