Digivision 3.0 pilotti on käynnistynyt

Opin.fi-palvelun kehityspolku muodostuu teknisistä osajulkaisuista. Karelia-AMK on siirtynyt 2.0 pilotista 3.0 pilottiin ja osallistumme Opin.fi-tarjottimen kehittämiseen. Tarjottimen keskeisinä sisältöinä ovatetenkin MOOC:it ja tarjonnan hallinnan vaatimukset, integraatiot Peppiin ja OPH:n Opintopolkuun, sekä analytiikan ratkaisut ja monikielisyys.

Opin.fi-palvelun kehityksessä on päästy vaiheeseen, jossa ensimmäiset kahdeksan korkeakoulua valmistautuvat ottamaan palvelun käyttöön. Nyt päästään myös keräämään ensimmäisiä kokemuksia niin korkeakouluilta kuin oppijoilta, kun palvelun beta-vaihe syksyllä käynnistyy. Opin.fi ei ole vielä avoimesti verkossa kaikkien käytettävissä, vaan pääsyä palveluun rajataan. Varsinainen lanseerattava versio Opin.fi-palvelusta viimeistellään beta-vaiheessa opitun perusteella ja lanseeraus ajoittuu vuoteen 2025.

Käyttöönoton myötä korkeakoulut pääsevät tuomaan oman koulutustarjontansa Opin.fi:hin. Koska tarjonnan määrä tulee olemaan valtava Opin.fi-alustalla, täytyy meidän jo tässä vaiheessa miettiä erottautumista muista korkeakouluista. Ensinnäkin täytyy tarkastella, mitä lisäarvoa meidän tarjottimella olevat opinnot tuottavat asiakkaille kilpailijoihin verrattuna. Onko opintojen otsikointia, sisältöä tai asiakaskokemusta mahdollista tuoda esille siten, että se erottuu muista tarjoajista? Myös uusia hyvin paketoituja osaamiskokonaisuuksia tarvitaan. Sisällön tuottamisessa keskiöön otetaan asiakas ja luodaan positiivinen asiakaskokemus, joka sitouttaa asiakkaan meidän tarjontaan.

Tässä vaiheessa voi käydä jo tutustumassa, miltä palvelu näyttää keväällä 2024.

https://www.youtube.com/watch?v=iWAb0hEU0mM Opin.fi-palvelu: oppijan näkymä (kevät 2024)

https://www.youtube.com/watch?v=MbDr290hSc0 Opin.fi-palvelu: käyttäjien ja tarjonnan halllinta (kevät 2024)

Kirjoittaja:

Katja Hirvonen, 3.0 pilottikoordinaattori