Karelia-ammattikorkeakoulu perustaa akustiikkalaboratorion Joensuuhun – avajaiset 23.5.2024

Karelia-ammattikorkeakoulu on pitkäjänteisesti kehittänyt ääniteknisiin mittauksiin liittyvää osaamistaan ja palveluitaan. Erikoistuminen alkoi rakennusteknisistä tutkimuksista ja 2021 toiminta kehittyi yrityksille tarjottaviksi akkreditoiduiksi kenttämittauksiksi. Karelia onkin ainut julkinen akkreditoituja akustiikan kenttämittauksia Suomessa tarjoava taho. Tämä kehityskulku on nyt johtanut kokonaan uuden akustiikkalaboratorion perustamiseen Joensuuhun.

Akustiikkalaboratorion sydän on äänimittausstudio, joka mahdollistaa materiaalien ja rakennusosien ilmaääneneristävyyden mittaamisen standardin mukaisessa laboratorioympäristössä. Suurimmat testattavat koerakenteet voivat olla kooltaan 2,5 m x 2,5 m. Testiympäristö mahdollistaa rakennusosien, materiaalien sekä erilaisten taloteknisten komponenttien akustisen toimivuuden kehitys- ja testaustyön.  

Akustiikkalaboratorio tulee tukemaan Karelia-ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämisosaamista sekä maakunnan yrityksiä liittyen tuotekehitys- tai testaustarpeisiin. Materiaalien ja rakennusosien akustisten ominaisuuksien mittaustarve on yleistä monella alalla osana tuotekehitystä ja joskus se on jopa edellytys tuotteiden markkinoille saamiseksi.

Nyt perustettu akustiikkalaboratorio sijaitsee Joensuun Kanervalassa Karelia-ammattikorkeakoulun vuokraamissa tiloissa. Samaan yhteyteen siirtyvät myös Karelia-ammattikorkeakoulun energiatekniikan testausympäristöt.

Akustiikkalaboratorion avajaisia vietetään torstaina 23.5.2024 klo 13-15, Kaislakatu 3b, Joensuu.

Ohjelma:

13.00 Tilaisuuden avaus – Petri Raivo, Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori

13.10 Yritysnäkökulma yhdessä kehittämiseen ­­–­ Miikka Kotilainen Hiil Oy

13.25 Puu-TKI kehittäminen: UEF-LUKE-Karelia – Henrik Heräjärvi UEF

13.40 Avajaisnauhan leikkaus ­– Jere Penttilä, kaupunginjohtaja

13.45-15.00 Kahvitarjoilu ja tilaan tutustuminen. Tilassa esitellään mittausdemo sekä esittelypisteillä AR-teknologian sovellutuksia sekä energiatekniikan laboratoriot.

Ilmoittautumiset 20.5.2024 klo 10 mennessä https://link.webropolsurveys.com/S/802AF2B7CFD430C4

Tervetuloa mukaan avajaisiin!

Lisätietoja: Ville Mertanen, puh. 046 923 1885