Tapahtuman tuottajille uusi koulutus – lisää osaajia tapahtuma-alalle

Tapahtuman toteuttaminen vaatii monialaista osaamista, jota harvoin yhdellä ihmisellä on. Tämän vuoksi Smart Event Managers (SEM) -hankkeessa kehitettiin koulutuskokonaisuus, joka parantaa tapahtuma-alan ammattimaistumista.

Tapahtuman tuottajan osaamiskokonaisuuden tavoitteena on antaa työkaluja tapahtumien kehittämiseen ja parantaa toimijoiden osaamista.  Kokonaisuudesta voi valita itselle tärkeimmät ja omaa toimintaa parhaiten palvelevat osiot. Opinnot toteutetaan verkko-opintoina, joten opiskelu on joustavaa oman aikataulun mukaisesti.

Tapahtumatuottaja koulutus antaa tapahtumatuottajalle hyvät eväät onnistuneiden tapahtumien järjestämiseen. Koulutus antaa käsityksen tapahtuman tuottamisen keskeisimmistä asioista, yleiskuvan kokonaisuudesta ja tarkempaa tietoa tietyistä teemoista. Kaikki tapahtuman toteuttamisessa huomioitavat osa-alueet käydään läpi alan asiantuntijan johdolla Tapahtuman tila- ja aluesuunnittelu -opintojaksolla. 

Opinnoista voi myös hakea tietoa tai tietojen päivitystä itselle oleellisista asioista. Esimerkiksi tapahtuman näkyvyyden lisäämiseksi ja yleisön houkuttelemiseksi markkinointiin kannattaa aina panostaa. Turvallisuus on aihe, josta tulisi tietää jokaisessa työpaikassa ja erityisesti yleisötilaisuuksia järjestettäessä. Opinnot antavat laajan kuvan turvallisuuden merkityksestä ja niistä osa-alueista, jotka siihen ovat liitoksissa. Kestävä kehitys liittyy kaikkiin toimialoihin, eikä sitä ei ole unohdettu näistäkään opinnoista.

Tapahtuma-alan osaaminen näkyväksi digitaalisen osaamismerkin avulla

Karelia-ammattikorkeakoulun median koulutuksen opiskelija Heidi Huttunen tutustui SEM-hankkeen opintoihin alun perin ystävän vinkistä. Heidi ilmoittautui ensimmäisille kursseille heti, kun se oli mahdollista. Nämä kurssit käsittelivät tapahtuman järjestämistä ja kehittämistä.

Opintojaksoista pystyi valitsemaan itselleen hyödyllisimmät tai suorittaa vaikka kaikki. Minulle oli alusta asti selvää, että haluan suorittaa kaikki opintojaksot, Heidi toteaa.

Heidi Huttusen mukaan on hienoa, että Joensuussa panostetaan tapahtuma-alan koulutukseen. Hankkeen yhtenä tavoitteena oli luoda uusia verkostoja alalle ja Heidi myös itse löysi uusia ammattilaisia verkostoon.

– Pidän siitä, että voin opiskella omaan tahtiin, ja nämä verkossa suoritettavat opintojaksot sopivat minulle erinomaisesti. Kuuntelin useita luentoja esimerkiksi lenkillä tai kotitöitä tehdessäni. Suoritettuani 30 opintopistettä opintoja sain Tapahtuma-alan osaaja -merkin, jonka lisäsin CV:hen ja LinkedIn-profiiliini. Aikomuksenani on työllistää itseni yrittäjänä tulevaisuudessa ja tapahtuma-alan osaaja -merkki tulee olemaan osa starttirahahakemustani, Heidi kertoo.

Tapahtuman tuottajan osaamiskokonaisuuden opintoja voi suorittaa kuka tahansa ilman pohjakoulutusvaatimuksia.  Opintoja voi suorittaa yksittäisinä opintojaksoina tai niiden yhdistelminä. Opinnoista voi suorittaa digitaalisen osaamismerkin. Merkkivaihtoehtoja on kolme: 10 opintopisteen, 20 opintopisteen tai 30 opintopisteen laajuiset osaamismerkit. Osaamismerkki eli open badge on digitaalinen tapa osoittaa merkin saajan osaamista, taitoja ja saavutuksia.

Tutustu Tapahtuman tuottajan osaamiskokonaisuuteen täältä >>

Tapahtuma-alan osaajan osaamismerkki

Kirjoittajat:

Maria Iltola, projektipäällikkö (Smart Event Managers -hanke), Karelia-ammattikorkeakoulu

Heidi Huttunen, media-alan opiskelija, Karelia-ammattikorkeakoulu

Katja Hirvonen, jatkuvan oppimisen suunnittelija, Karelia-ammattikorkeakoulu