Tervetuloa käyttämään kirjastoa! Syksy 1/2024 -tiedote uusille Karelian opiskelijoille

Tässä tiedotteessa kerromme sinulle kirjaston palveluista opintojen alkuvaiheessa. Tervetuloa opiskelemaan Karelia-ammattikorkeakouluun! 


Kirjastoinfoon osallistuminen 

Opintojen alkuvaiheessa järjestämme kaikille aloittaville opiskelijaryhmille alakohtaisia kirjastoinfoja. Infossa kerromme tarkemmin kirjastosta, sen palveluista ja käytänteistä sekä hyödyistä opiskelijoille. Lisäksi vinkkaamme siitä, miten pääset tiedonhankinta-asioissa parhaiten alkuun. Infoon kannattaa ehdottomasti osallistua! 

Kirjasto Tikkarinne-kampuksella ja verkossa 

Karelian kirjasto sijaitsee Tikkarinne-kampuksella, osoitteessa Tikkarinne 9. Kirjaston aineistot löydät verkkokirjastostamme Karelia-Finnasta.

Omatoimikirjasto 

Kirjaston tilat ovat käytössäsi myös silloin, kun asiakaspalvelu on kiinni. Voit lainata ja palauttaa automaateilla omatoimiaikana sekä käyttää kirjaston tiloja opiskeluun. Omatoimikirjasto on auki ma-pe klo 7.30–20. Kaikki kirjaston palvelu- ja aukioloajat sekä niiden muutokset voit tarkistaa Karelia-Finnasta

Huomaa nämä asiat: 1) Ennakoi kirjastokortti- ja maksuasiat hyvissä ajoin, että pystyt lainaamaan aineistoja. 2) Tikkarinne-kampuksen pääovi on auki lyhempään kuin omatoimikirjaston aukioloaika. Pääoven aukiolo: ma-to klo 7.30–16.30 ja pe 7.30–15.30 (loma-aikoina voi olla muutoksia aukioloajoissa).  

Kirjastokortti  

Helpoiten saat kirjastokortin käyttöösi Tuudo-sovelluksessa. Löydät Tuudo-sovelluksen älypuhelimesi sovelluskaupasta, jos et sitä vielä ole ladannut. Ohjevideo Tuudo-kirjastokortin ottamiseksi käyttöön löytyy YouTubesta kirjastomme kanavalta. Muista myös linkittää kirjastokortti omiin tietoihisi Karelia-Finnassa, katso ohjevideo kirjastomme YouTube-kanavalta. 

Lainaaminen ja palauttaminen 

Painettujen kirjojen lainaamiseen tarvitset kirjastokortin. Kirjastossa on kaksi lainausautomaattia, joilla voit lainata aineistoja. Kirjoja voit palauttaa joko vihreään palautushyllyyn (kirjastossa sisällä) tai ulkokautta kirjaston ulkoseinässä olevaan palautusluukkuun. Palauttaessa et tarvitse kirjastokorttia ja kirjat palautuvat lainoista automaattisesti.  

E-aineistojen käyttämiseen et tarvitse kirjastokorttia lainkaan, vaan niiden käyttö onnistuu kirjautumalla Karelia-Finnaan omilla Karelia/Haka-tunnuksilla.  


Mukavaa syksyn alkua toivottaa Karelian kirjasto!