Tervetuloa käyttämään kirjastoa! Syksy 2/2024-tiedote uusille Karelian opiskelijoille 

Tässä tiedotteessa kerromme sinulle kirjaston palveluista opintojen alkuvaiheessa. Tervetuloa opiskelemaan Karelia-ammattikorkeakouluun! 


Varaaminen 

Varauksia voit tehdä Karelia-Finnassa. Lainassa olevan aineiston varaaminen on ilmaista. Jos teet varauksen hyllyssä (paikalla) olevaan aineistoon, hyllystänoutomaksu on 1 euro/varaus. Saatuasi saapumisilmoituksen voit noutaa niteen varaushyllystä. Varaushylly on palautushyllyn vieressä oikealla. Muista lainata varaamasi aineisto lainausautomaatilla. 

Varauksen voi peruuttaa Karelia-Finnassa, jos varaus ei ole jo noudettavissa. Jos varaus on noudettavissa ja haluat perua varauksesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron maksu. 


Maksut 

Kirjasto lähettää muistutukset lainojen erääntymisestä sähköpostitse. Olet vastuussa asiakastietojesi oikeellisuudesta, joten pidäthän huolta, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.  

Kurssikirjojen myöhästymismaksu on 1 €/päivä ja muun aineiston 0,20 €/päivä. Myöhästyneistä, vahingoittuneista tai kadonneista lainoista perimme hinnaston mukaiset maksut. 

Voit maksaa myöhästymismaksusi sekä varausten käsittelymaksut verkossa kirjautumalla omiin asiakastietoihisi Karelia-Finnassa.  


Etäkäyttö 

Muista kirjautua Karelia-Finnaan Karelia/Haka-tunnuksillasi, jos haluat käyttää kirjaston e-aineistoja Karelian kampusverkon ulkopuolella.  


Opiskele tiedonhankintaa itsenäisesti 

Saat apua pieniin ja suuriin tiedonhankinnan pulmiisi ”Etsi ja löydä – tiedonhakijan matka” -oppaasta. Voit testata oman tiedonhankinnan osaamisesi Moodle-tentin avulla. 


Haalarimerkki 

Saat haalarimerkin asiakaspalvelustamme, kun näytät meillä käytössä olevaa kirjastokorttia (esim. Tuudossa). Haalarimerkkejä on jaossa 30.9. saakka. Tarkista asiakaspalvelun aukioloajat Karelia-Finnasta