Opinnoista jatkuva tiedonjano ja ponnahduslauta työelämään

Anni Suomalainen, palvelupäällikkö
Lääkärikeskus Aava Oy, Helsinki
Terveydenhoitaja (ylempi AMK), Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen

Opiskelu ja uusi työ imivät minut täysin mukaansa ja sain hyödynnettyä uuden oppimista puolin ja toisin – joka päivä työstä jotakin opintoihin ja joka päivä opinnoista jotakin työhön. Opiskelu sujui kuin huomaamatta muun elämän ohella.

Voin ylpeänä sanoa olevani kotoisin Pohjois-Karjalasta. Koen, että pohjoiskarjalaisuutta arvostetaan luonteenpiirteiden kuten avoimuuden, pirteyden, sinnikkyyden, täsmällisyyden ja kohteliaisuuden vuoksi. Nämä adjektiivit kuvaavat mielestäni myös Karelia-ammattikorkeakoulua, jossa olen suorittanut sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan tutkintoni ja viimeisimmäksi ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Täysin etäopintoina suoritettu ikäosaamisen johtamisen ja kehittämisen tutkinto vahvisti minussa sinnikkyyttäni ja antoi minulle mahdollisuuden tavata avoimia, pirteitä, kohteliaita ja avuliaita opiskelijakollegoita.

Olen asunut Joensuussa elämäni ensimmäiset 30 vuotta. Muutin Helsinkiin osittain työmahdollisuuksien perässä. Olin asunut Helsingissä muutaman vuoden, kun sain idean opiskella ylemmän ammattikorkeakoulun tutkinnon. Sain postiluukusta Kampissa sijaitsevan kotini lattialle mainoslehtisen Karelia-ammattikorkeakoulusta. Koti-ikävä iski ja päätin hakea opiskelupaikkaa kotiseudultani. Syksyllä aloitinkin opinnot tietokoneen välityksellä ja yllätyksekseni kaikki sujui erinomaisesti. Oli ihanaa kuulla etätapaamisissa jälleen omaa äidinkieltään ja saada vääntää murretta oikein sydämen kyllyydestä.

Haaveissani oli päästä työskentelemään esimiestehtävissä valmistuttuani. Elämä johdattikin toisin ja samalla viikolla, kun aloitin opiskelut ikäosaamisen johtamisen ja kehittämisen parissa, aloitin työt Helsingin kotihoidossa lähiesimiehenä. Aluksi tarjottu paikka oli määräaikainen, mutta muuttui vuoden kuluttua vakituiseksi. Opiskelu ja uusi työ imivät minut täysin mukaansa ja sain hyödynnettyä uuden oppimista puolin ja toisin – joka päivä työstä jotakin opintoihin ja joka päivä opinnoista jotakin työhön. Opiskelut sujuivat kuin huomaamatta muun elämän ohella.

Valmistumiseni jälkeen aloin miettiä seuraavaa siirtoa työelämässä – olinhan saavuttanut jo sen, mihin minun piti päätyä vasta valmistuttuani. Kävi niin, että pikkulinnut olivat laulaneet Helsingin kokoisessa kaupungissa ja löysin itseni puoli vuotta valmistumiseni jälkeen uusien haasteiden parista yksityiseltä lääkäriasemalta. Nykyinen työpaikkani on Kampin keskustassa sijaitseva lääkärikeskus Aava ja tittelinä palvelupäällikkö. Olen saanut johdettavakseni 20 henkisen tiimin ja vastuulleni ison määrän lääkärien vastaanotoista. Uusi aluevaltaus yksityisellä sektorilla on vaatinut paljon työtä, mutta on sujunut erittäin hyvin ja antoisasti. Jokainen päivä tuo tullessaan jotakin uutta. Työ on sopivan haastavaa. Työyhteisö on inspiroiva, kannustava ja sellainen, josta voin ottaa esimerkkiä. Työ tuntuu kodilta ja minusta on kuoriutunut oikea Anni-Aavalainen. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mihin työ ja elämä minut johdattaa seuraavaksi.

Opiskeluajat ovat hyvä muisto elämässäni ja viikoittain palaan miettimään yamk-opintojaksoilla opittuja asioita. Olen saanut paljon opinnoistani Karelia-ammattikorkeakoulussa – elämänkokemusta, erilaisia näkökulmia asioiden tarkasteluun, jatkuvan tiedonjanon, ponnahduslaudan työelämään sekä hyviä ystäviä. Vaikka olenkin nykyisin Anni-Aavalainen Helsingissä, kannan pohjoiskarjalaisuutta aina mukanani – ylpeydellä.