Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijatyytyväisyys historian paras

Kareliassa ammattikorkeakoulututkintoa suorittavien opiskelijoiden opiskelijatyytyväisyys (80 %) on tänä vuonna toteutetun lukuvuosipalautekyselyn perusteella erittäin hyvä. Kyselyyn vastasivat ensimmäisen, toisen, kolmannen ja neljännen vuoden amk-tutkinto-opiskelijat sekä ensimmäisen vuoden yamk-tutkinto-opiskelijat.

– Tulos oli Karelian historian paras toteutettuna tässä muodossaan, jossa mukana ovat myös opintojen loppuvaiheen opiskelijat. Tyytyväisyys parani kokonaisuutena kaksi prosenttiyksikköä, mikä johtui pääasiassa toisen vuoden opiskelijoiden tyytyväisyyden merkittävästä paranemisesta. On hienoa nähdä, että poikkeavana korona-aikana olemme saaneet tällaisia tuloksia. Suuri kiitos henkilöstölle ja opiskelijoille hyvästä työstä ja uusien työtapojen sujuvasta käyttöönotosta, kertoo vararehtori Pekka Auvinen.

Parasta palautetta antoivat fysioterapian (tyytyväisyys 86 %), tietojenkäsittelyn (85 %), IB:n (83 %), metsätalouden (82 %), matkailun (81 %) ja talotekniikan opiskelijat (81 %). YAMK-opintoja koskeva palaute oli kokonaisuudessa erittäin hyvää (tyytyväisyys 93 %). Tulos parani selvästi edellisestä ja oli Karelian historian paras tulos.

Kareliassa on kerätty lukuvuosipalautetta vuodesta 1999 alkaen. Tänä lukuvuonna kysely oli avoinna 2.12.2020-3.3.2021 välisen ajan. Kyselyyn saatiin yhteensä 1 425 vastausta, joista 1 337 amk-tutkinto-opiskelijoilta ja 88 yamk-opiskelijoilta. Vastaajamäärät olivat samalla tasolla kuin viime vuosina.