Urasuunnittelu

Suunnittelet työuraasi koko elämäsi ajan: ennen opintoja, opintojen ajan ja vielä opintojen jälkeen. Uraohjauksen tavoitteena on tukea opiskelijan itsetuntemuksen ja -arvostuksen kehittymistä, elämän ja tulevaisuuden tutkimista, mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä, uratoiveiden ja -mahdollisuuksien kartoitusta sekä omien valintojen tekemistä ja työtulevaisuuden suunnittelua.

Uraohjaus voi sisältää keskustelun lisäksi erilaisia tehtäviä ja omia pohdintoja, joilla pyritään edistämään sinun urataitojasi. Uraohjauksen tavoitteena on antaa sinulle työkaluja vastausten löytämiseen ja selkiyttää ajatuksia yhteisen keskustelun myötä.

Vaikutat urasi etenemiseen valinnoillasi. Mahdollisuudet unelmatyöhön vaativat suunnitelmallisuutta, tavoitteita, paneutumista ja ajatustyötä:

  • Mikä minua kiinnostaa?
  • Mitä osaan?
  • Mikä on minulle tärkeää?
  • Millaisiin työtehtäviin haluan sijoittua valmistuttuani?
  • Mitä mahdollisuuksia minulla on?
  • Miten toteutan suunnitelmani?

Uraohjaus-sivuston tarkoitus on auttaa sinua pohtimaan ja suunnittelemaan omaa työuraasi opintojesi aikana ja valmistumisesi jälkeen. Sivuston tehtävät helpottavat oman osaamisesi ja vahvuuksiesi tunnistamista ja niistä viestimistä. Harjoittelupaikan ja työn haussa se tarkoittaa osaamisesta kertovan hakemuksen ja ansioluettelon tai CV:n tekoa. Sivuston tavoitteena on lisätä valmiuksia työnhakusi suunnitteluun ja itse työn hakuun. Lisäksi sivustolla on työelämätietoutta.

Tervetuloa suunnittelemaan omaa uraasi!