Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan koronavirustilannetta

Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan koronavirustilannetta

 

Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan aktiivisesti koronavirustilannetta sekä viranomaisten ohjeita. Tällä hetkellä (9.3.2020) koronavirus ei aiheuta muutoksia eikä poikkeusjärjestelyjä Karelian perustoimintaan. Karelian henkilökunnan ja opiskelijoiden on kuitenkin syytä huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja ottaa huomioon ohjeet yskimisestä, niistämisestä ja aivastamisesta.

Karelia-ammattikorkeakoulu ei suosittele matkustamista epidemia-alueille ja muussakin matkustamisessa on syytä käyttää harkintaa. Epidemia-alueeksi määritellään tällä hetkellä Manner-Kiinan lisäksi Iran, Etelä-Korea sekä koko Italia. Jos olet matkustanut epidemia-alueella ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, ota ensin puhelimitse terveysviranomaisiin. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Ajantasainen tieto koronavirusepidemian tilanteesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
Sosiaali- ja terveysministeriö: https://stm.fi/etusivu
Ulkoministeriön matkustustiedotteet: https://um.fi/matkustustiedotteet
Siun Soten tiedotteet: https://www.siunsote.fi/

Kareliassa noudatetaan voimassaolevaa valmiussuunnitelmaa ja viranomaisten ohjeita. Karelia-ammattikorkeakoulun henkilöstölle ja opiskelijoille tiedotetaan koronavirustilanteesta tarkemmin henkilöstön intrassa sekä Opiskelijaportaali Pakissa. Ohjeita päivitetään tilanteen mukaan.