Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa erilaisia palveluja maahan muuttaneille

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolisia palveluja maahan muuttaneille. Olemme kehittäneet edelleen ohjauspalvelua sekä kehittäneet ja lisänneet maahan muuttaneille suunnattuja koulutuksia.

Haku käynnissä korkeakouluopintoihin valmentavaan koulutukseen

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa jälkeen Korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta maahan muuttaneille. Puolen vuoden mittaisessa koulutuksessa opiskellaan suomen kielen lisäksi matematiikkaa ja englantia sekä saadaan valmiuksia suomenkielisiin korkeakouluopintoihin. Koulutuksen avulla maahan muuttaneen voi olla helpompi päästä opiskelemaan korkeakouluun. Koulutuksessa opiskelijat vahvistavat kielitaitoansa itsenäisen kielenkäyttäjän tasolta B1 seuraavalle tasolle B2.

Uutena, viime keväänä Karelia-ammattikorkeakoulu mahdollisti uudenlaisen erillisvalinnan valmentavan koulutuksen suorittaneille. Tämä mahdollistaa sen, että korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen suorittaneet voivat päästä suoraan tutkintoon johtavaan koulutukseen Karelia-ammattikorkeakouluun, ilman valintakoetta. Tämä on ensimmäinen ja tällä hetkellä ainut Suomessa toteutettu erillisvalintakäytäntö maahan muuttaneille.

Asiantuntijatehtäviin valmentava koulutus maahan muuttaneille, seuraava haku alkaa lokakuussa

Karelia-ammttikorkeakoulu järjestää yhdessä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-amk:n kanssa  MOKOMA-hankkeessa asiantuntijatehtäviin valmentavaa KAVA-koulutusta maahan muuttaneille, joilla jo on korkeakoulututkinto ja jotka haluavat löytää pikaväylän töihin. Ensimmäistä puolen vuoden mittaista koulutusta pilotoidaan juuri nyt ja seuraava koulutus alkaa tammikuussa.

Myös verkkokursseja on tarjolla perustasolta edistyneisiin kielenkäyttäjiin

Suomen kielen verkkokursseja tarjotaan sekä kirjallisen että suullisen suomen eri kielitaito tasoilla.

Karelian tukee omia tutkinto-opiskelijoitaan suomen opinnoissa ja auttaa löytämään sopivantasoiset vapaavalintaiset verkkokurssit pakollisten suomen kurssien lisäksi. Uutena pilotoidaan suomenkielisissä koulutuksissa oleville kieliklinikoita, joissa he saavat tukea suomen kielessä. Lisäksi kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin opiskelemaan tulevien suomen kielen oppimisen polkua pyritään sujuvoittamaan.

SIMHE-ohjaus on ilmaista palvelua maahan muuttaneille

SIMHE-ohjauspalvelut (Supporting Immigrants in Higher Education) on tarkoitettu heille, joilla on korkeakoulututkinto tai jotka ovat korkeakoulukelpoisia. Ohjauksen tarkoituksena on auttaa löytämään maahan muuttaneelle sopiva opiskelu- tai urapolku. Ohjaus ei anna valmiita vastauksia, vaan ohjauksen tarkoituksena on auttaa hahmottamaan omaa osaamista sekä vahvuuksia ja heikkouksia.

Karelia-amk on yksi SIMHE-vastuukorkeakouluista Suomessa. SIMHE-toiminta on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa.