Kansainvälisyys

Muuttuva työelämä ja moninaistuva yhteiskunta edellyttävät uudenlaista osaamista ja kansainvälisiä osaajia Pohjois-Karjalaan. Kansainvälisyysosaaminen on yksi työelämän avaintaidoista, jota haluamme kartuttaa osana koulutusta, kehittämistä ja tutkimustoimintaa. Kansainvälisyys eri muodoissaan kuuluu opiskelijoiden ja henkilöstön jokapäiväiseen toimintaan yhteistyössä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Kansainvälisyys kiinnittyy opetukseen ja oppimiseen, tutkimus- ja kehittämistoimintaan, koulutus- ja työperäisen maahanmuuton kehittämiseen sekä monipuoliseen osaamisen ja palveluiden kehittämiseen.

Kehittämistyössä seurataan opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulujen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjauksia vuosille 2017 – 2025.

Keskeisiä kansainvälisyyden muotoja Kareliassa ovat:

Karelia tarjoaa opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen monipuolisia kansainvälistymisen mahdollisuuksia liittyen opiskeluun ja erilaisiin kehittämistehtäviinsekä INVEST allianssiin. Kansainvälisen opiskelija-, opettaja- ja henkilökuntaliikkuvuuden perustana on kattava kumppanikorkeakoulujen verkko ympäri maailmaa.

Olemme mukana tärkeimmissä kansainvälisissä ja kansallisissa korkeakoulutuksen kansainvälistymisen ohjelmissa, jotka tarjoavat rahoitusta ja puitteita kansainvälistymisen systemaattiselle kehittämiselle.

Yhteystiedot:

Liisa Timonen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
[email protected]
+358 50 591 3397