Kirjaston kokoelmat ja tilat

Kirjasto sijaitsee Karelia-amk:n Tikkarinteen kampuksella, Tikkarinne 9:ssä (E-talo). Kirjastomme on E-kampuksen 1. kerroksessa (pääovet ovat 2. kerroksessa), sisäänkäynti kirjastoon löytyy Ravintola Solinan vierestä. Kampuksen pääaulasta (2. kerroksesta) pääsee alakertaan portaiden lisäksi hissillä.
Tutustu kirjaston tiloihin ja palveluihin (ThingLink-kuva).

Kirjaston kokoelmat Karelia-Finnassa

Karelian kirjaston verkkoaineistot ja tiedot painetusta kokoelmasta löydät verkkokirjastostamme Karelia-Finnasta. Sieltä voit tarkistaa esimerkiksi painetun kirjan lainatilanteen tai sijainnin kirjastossa.

E-aineistot löydät Karelia-Finnasta. Siellä pääset käyttämään oman alasi koti- ja ulkomaisia tietokantoja, e-kirjoja, verkkolehtiä, sanakirjoja ja hakuteoksia. Aineistojen käyttöoikeus on ammattikorkeakoulun henkilökunnalla ja opiskelijoilla. Etäkäyttäjänä kirjaudu Finnaan Karelian verkkotunnuksillasi. Kirjaston tiloissa Karelian ulkopuolisilla asiakkailla on verkkoaineistojen paikalliskäyttöoikeus.

Painettuja aineistoja ovat esimerkiksi kurssikirjat, yleiskokoelman kirjat ja lehdet. Laina-aika vaihtelee aineiston mukaan: Kurssikirjoilla laina-aika on 14 vrk, yleiskokoelman aineistoilla 28 vrk ja painetuilla lehdillä 14 vrk. Tarkemmat tiedot laina-ajoista näet Karelia-Finnasta. Joistakin kurssikirjoista on myös käsikirjastokappaleet, joita ei lainata. Käsikirjastokappaleita voit lukea ainoastaan kirjaston tiloissa, niitä ei saa viedä kirjaston ulkopuolelle.

Karelian opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. Vanhempien opinnäytetöiden tiedot löytyvät pääsääntöisesti Finnasta ja ne ovat lainattavissa kirjastosta.

E-kirjat

Kirjasto hankkii e-kirjoja Karelian opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. E-kirjoja hankitaan eri palveluntarjoajilta kirjapaketteina tai yksittäisinä kirjoina. Siksi niiden käyttöoikeudet, käyttötavat, laina-ajat, yhtäaikaisten käyttäjien määrä, tulostusmahdollisuudet ja vaaditut lukuohjelmat vaihtelevat. Lisätietoja ja käyttöohjeet löydät e-kirjapalvelujen omilta sivuilta.

Ota yhteyttä kirjastoon e-kirjoihin liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Voit myös ehdottaa e-kirjaa hankittavaksi.

Karelia-Finna on reitti e-kirjoihin

E-kirjat löydät Karelia-Finnasta. Etäkäyttö on mahdollista Karelian verkkotunnuksilla. Osa e-kirjoista löytyy Finnasta kirjan nimellä tai aiheella hakiessa ja hakutuloksissa on suora linkki e-kirjaan. Suurin osa e-kirjoista sisältyy johonkin tietokantaan ja löydät kirjat tietokannasta, esimerkiksi EbookCentralista. Käytetyimpiä e-kirjatietokantoja on nostettu Karelia-Finnan pikavalikkoon ”Muita aineistoja”. Voit myös hakea e-kirjapalveluita niiden nimellä, esimerkiksi kirjoittamalla Karelia-Finnan hakuun tietokannan nimen, esimerkiksi Oppiportti.

E-kirjojen saatavuudesta kirjaston kautta

  • etenkin suomenkielisiä kurssikirjoja on rajallisesti tarjolla kirjastoille
  • joskus e-kirjaa myydään vain suoraan kuluttuja-asiakkaille (yksityishenkilöille) eikä lainkaan kirjastoille
  • kustantajat saattavat myös rajoittaa uusimman painoksen saatavuutta ja usein vain kirjan vanhemmat painokset ovat saatavina e-kirjana

E-aineistojen käyttöehdot

Kirjaston e-aineistojen käyttöoikeudet määritellään lisenssisopimuksissa. Yleensä käyttö on sallittua vain opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoitukseen sekä yksityiskäyttöön. Mitään Karelian e-aineistoa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. E-aineistojen yksityiskohtaisia käyttöehtoja (linkki avautuu uuteen välilehteen). Sallittu ja kielletty käyttö löytyy kunkin aineiston nimen kohdalta.

Opiskelu kirjaston tiloissa

Omatoimikirjasto on käytössäsi myös silloin, kun asiakaspalvelumme on kiinni. Voit noutaa varaamiasi aineistoja sekä lainata ja palauttaa aineistoja lainaus- ja palautusautomaatteja käyttäen, kun sinulla on kirjastoomme kirjastokortti. Voit myös opiskella kirjaston tiloissa omatoimikirjaston aukiollessa. Huomaathan, että Tikkarinne-kampuksen ulko-ovien aukiolo on lyhempi kuin omatoimikirjaston aukiolo. Omatoimikirjaston aukioloajat näet Karelia-Finnasta.

Hiljaisen työskentelyn tilassa kirjastossa on muutama tietokone. Lisäksi tilassa on työpisteitä, joilla voit käyttää omaa läppäriä tai opiskella ilman konetta. Tila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn, ei ryhmätöihin. Työskentelypaikkaa hiljaisen työskentelyn tilassa ei voi varata. Jos tarvitset kuulokkeita, tuo omat mukanasi.

Kirjaston tiloissa toimii langaton verkko, joten voit työskennellä myös omalla laitteellasi. Kirjaudu Eduroam-verkkoon. Ohjeita Eduroamin käyttämiseen löytyy Karelian opiskelijaintrasta.

Tutustu kirjaston tiloihin ja palveluihin.