Opinnot voivat yllättää ja oma ala löytyä, vaikkei niin olisi opintojen alussa uskonutkaan

Sarita Käräjähonka
Restonomiopiskelija

Pidin opiskelijatarinaani melko omalaatuisena vielä kolmannen opiskeluvuoden alkuun asti, opiskelijalähettiläisiin päästyäni huomasin tarinani olevan kuitenkin melko samaistuttava.

Olin vielä lukioaikaan varma, että haluan yliopistoon. Lukion jälkeen pidin kuitenkin välivuoden ja tein töitä rakennustyömaalla, siellä pari vuotta ollessani aloin todella kaipaamaan kouluun ja päätin, että on aika miettiä mitä haluaa opiskella. Päädyinkin suorittamaan yliopistolla oikeustieteiden opintoja avoimen yliopiston kautta. Noin puolen vuoden opiskelun jälkeen totesin, että ala oli todella teoriapainotteinen ja vaati tuhansien sivujen lukemista tentteihin. Olin tottunut tekemään paljon töitä käsilläni viime vuosien aikana, joten olin todella mieltynyt käytännössä tekemiseen ja aloin tutkia, mitä aloja Karelia ammattikorkeakoululla on tarjota. Lisähausta löysinkin restonomi AMK-tutkinnon ja mietin itsekseni, että olen kyllä aina pitänyt matkustamisesta, joten ehkä voisin koittaa tätä alaa, vaikka en tiennyt siitä juuri mitään.

Valintakokeessa ja haastattelussa käytyäni pääsin, kuin pääsinkin sisään ja sain koulupaikan. Ensin kävimme läpi matkailun eri osa-alueita ja nyt olemme päässeet konkreettisesti kehittämään niitä. Opintoihimme on kuulunut myös osa-alueita, joita en osannut edes kuvitella tähän kuuluvan, kuten tapahtumatuotanto ja markkinointi. Olen siis ollut todella tyytyväinen koulupaikan valintaani ja se on todella auttanut minua löytämään suuntaa, mitä kohti haluan mennä työmaailmassa.

Haluan vain siis sanoa, että on ok muuttaa mieltään sen suhteen mitä haluaa opiskella ja missä. Myöskin opinnot voivat yllättää ja oma ala löytyä, vaikkei niin olisi opintojen alussa uskonutkaan.

Sarita - Opiskelijatarina
Restonomiopiskelija Sarita Käräjähonka

Lue lisää restonomikoulutuksesta>>