Yhteishaussa Kareliassa lähes 20 % kasvu

Valtakunnallinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi 30.3. ja Karelian koulutuksista kiinnostavimpia suhteessa aloituspaikkoihin olivat sosionomikoulutus, fysioterapeuttikoulutus ja tietojenkäsittelyn koulutus. Näiden lisäksi hakijoita houkuttelivat hyvin myös mm. median koulutus ja terveydenhoitajakoulutus.

– Näyttäisi siltä, että niin valtakunnallisesti kuin meilläkin ylemmän ammattikorkeakoulun suosio laski, mutta onneksi meillä tätä kompensoi merkittävä  ammattikorkeakoulututkintokoulutusten suosion kasvu. Kaikkiaan meillä oli hakijoita n. 20 % enemmän kuin viime vuonna, kertoi tyytyväisenä vararehtori Pekka Auvinen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Karelian vetovoima kasvoi erityisesti Uudeltamaalta, josta kasvu oli yli 50 % viime vuodesta. Kareliassa hakijoita oli kaikkiaan 4 600, joista 1 200 oli ensisijaisia hakijoita. Kaikista hakijoista kolmasosa oli pohjoiskarjalaisia. Ensisijaisista hakijoista 65 % tuli Pohjois-Karjalasta.

Yhteishaun perusteella valitaan lähes 1 000 uutta opiskelijaa syksyllä alkavaan koulutukseen. Ammattikorkeakoulututkintokoulutukseen liittyviä aloituspaikkoja on 745 ja ylempään ammattikorkeakoulututkintokoulutukseen 145. Opiskelijavalinta tapahtuu todistusten, valintakokeen ja valintakoekurssien avulla.