Karelia tarjoaa opiskelumahdollisuuksia sekä ohjausta ja neuvontaa Ukrainan sotaa pakoon lähteneille

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa ylimääräisiä opiskelumahdollisuuksia ja palveluja Ukrainan sotaa pakoon lähteneille. Palvelut ja opiskelumahdollisuudet on tarkoitettu Suomessa tilapäistä suojelua saaneille sekä niille, jotka odottavat päätöstä tilapäisen suojelun hakemukseensa.

Kareliassa on tarjolla maksuttomia englanninkielisiä avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoja. Opintojen tavoitteena on tehdä tutuksi suomalaista yhteiskuntaa ja elämää sekä opiskella suomen kielen perusteita. Kesäkurssit järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena ammattikorkeakoulun kampuksella, mutta joitakin opintoja voi opiskella myös verkossa. Tarjolla on esimerkiksi Welcome to Finland! – Tervetuloa Suomeen! -opintojakso sekä suomen kielen alkeita.

Karelia antaa myös erillisen opinto-oikeuden kahdessa englanninkielisessä tutkinnossa: Bachelor of Engineering, Degree Programme in Industrial Management ja Bachelor of Business Administration, Degree Programme in International Business. Erillisopinto-oikeus on niille, joilla on kesken jääneet opinnot ja voimassa oleva opinto-oikeus ukrainalaisessa yliopistossa.

SIMHE ratkoo maahanmuuton kysymyksiä

Karelia kuuluu valtakunnalliseen SIMHE-verkostoon, jossa ratkotaan maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden korkeakoulutukseen liittyviä kysymyksiä. Verkostoa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

– Karelia tarjoaa SIMHE -neuvontapalvelua korkeakoulutetuille ja korkeakoulukelpoisille maahanmuuttajille. Karelian SIMHE-ohjaajat antavat henkilökohtaista ohjausta suomalaisten korkeakoulujen tarjoamista opintomahdollisuuksista, kertoo projektipäällikkö Hannele Niskanen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

– Tukea annetaan myös aikaisemman osaamisen tunnistamiseen ja urasuunnitteluun niille, jotka ovat suorittaneet korkeakouluopintoja ennen tuloa Suomeen. Henkilö voi varata SIMHE-ohjausajan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Lisätietoja

Projektipäällikkö Hannele Niskanen, p. 0505750823, [email protected]

Karelian Ukraina-sivu https://www.karelia.fi/en/ukraine/.

SIMHE -palvelu https://simhe.karelia.fi/.