Circlewaste-hanke palkittiin ammattikorkeakoulupäivillä

Karelia-ammattikorkeakoulun Circlewaste – kohti kiertotaloutta hanke palkittiin 5.5.2022 ammattikorkeakoulupäivillä Helsingissä. Palkinnon perusteena oli uudenlaiset kaupallistettavat innovaatiot kiertotalousteemassa sekä innovatiivinen hankkeen tavoitteista ja tuloksista viestiminen. Palkinnon jakoi Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Circlewaste on EU-komission Life -ohjelman rahoittama yhteishanke, jonka tavoitteena on toteuttaa jätehuoltoa kehittäviä ja kiertotaloutta tukevia osahankkeita. Valtakunnallista jätesuunnitelmaa toteutetaan alueilla muun muassa vähentämällä yhdyskuntajätteen määrää, kierrättämällä, lisäämällä materiaalitehokkuutta sekä ehkäisemällä jätteiden syntymistä tuotannossa, teollisuudessa ja kaupan alalla.

Karelia-ammattikorkeakoulu on laatinut osahankkeessa selvityksen muovijätteiden muodostumisesta Pohjois-Karjalassa. Tarkastelun keskiössä ovat erityisesti maaseudun ja rakentamisen muovijätteet. Kareliassa projektipäällikkönä toimii Simo Paukkunen. EU:n LIFE-ohjelma on ainoa yksinomaan ympäristölle, luonnonsuojeluun ja ilmastotoimiin kohdistuva EU-rahoitus.

Kärjet -kilpailu on ammattikorkeakoulujen TKI-johdon verkoston vuosittain järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on palkita ammattikorkeakoulujen parhaita hankkeita tehdä tunnetuksi TKI-toimintaa.