Korkeakoulujen Digivisio 2030 – tehdään oppimiselle tulevaisuus

Karelia-ammattikorkeakoulu osallistuu aktiivisesti kaikkien Suomen korkeakoulujen kanssa valtakunnalliseen Digivisio 2030 -hankkeeseen.

Suomen korkeakoulut ovat yhteistyössä käynnistäneet Digivisio 2030 -hankkeen, joka on korkeakoulujen yhteinen, sopimuspohjainen hanke. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on avata oppimisen kansalliset tietovarannot yksilön ja yhteiskunnan käyttöön mahdollistaen pedagogiikan kehittymisen ja korkeakoulujen uudistumisen. 

Suomi on vuonna 2030 joustavan oppimisen mallimaa. Oppija saa turvallisesti käyttöönsä datan omasta oppimisestaan. Tämä mahdollistaa ja tukee hänen oppimistaan läpi elämän.

  • Digivisio mahdollistaa, että oppija voi oppia joustavammin ja kerryttää osaamistaan muuttuvan maailman tarpeisiin.
  • Digivisio vahvistaa opettajan roolia laadukkaan sisällön tuottajana ja kansainvälisesti arvostetun opiskelukokemuksen mahdollistajana.
  • Digivisiolla taataan, että korkeakoulutuksen taso nousee ja suomalaisten työllistyminen paranee.

Digivisio Kareliassa

Digiaamukahvit ovat kerran kuussa Tulevaisuuden työn ja Digivision järjestämiä keskustelutuokioita, joissa käydään läpi ajankohtaisia Karelian pedagogiikan kehittämiseen liittyviä asioita. Voit tulla vapaasti mukaan kuulolle kyselemään ja keskustelemaan teemasta. Tilaisuuksien sisältöä täsmennetään lähempänä tapahtumaa Intranetissä Peda-akatemian sivulla ja pedagogisen valmennuksen Howspacessa. Tilaisuuksiin voit osallistua Teams-linkkien kautta. Löydät Teams-linkit Intranetin kalenterista ja pedagogisen valmennuksen Howspacesta Digiaamukahvien sivulta lisättävien kalenterimerkintöjen kautta. Kiinnostuitko? Rekisteröidy ja liity mukaan!

Blogin toimituskunta: muutoskoordinaattori Anna-Riitta Mikkonen, viestintäasiantuntija Eija Pyykkö ja tietoasiantuntija Kaisa Varis.

Karelian yhteyshenkilöt

Jos sinulla on Digivisioon liittyvä idea, kysymys tai osallistumisehdotus, ota yhteyttä:

Digivisio 2030 -hanke

Digivisio on kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteinen hanke, joka avaa oppimisen kansalliset tietovarannot yksilön ja yhteiskunnan käyttöön. Pitkäjänteinen digivisiotyö tukee oppijoiden oppimista läpi elämän sekä mahdollistaa pedagogiikan kehittymisen ja korkeakoulujen uudistumisen. Vuonna 2030 Suomessa on avoin ja tunnustettu oppimisen ekosysteemi, joka hyödyttää myös laajasti niin tutkimus- ja innovaatiotoimintaa kuin työelämääkin.

Digivisionin valtakunnalliset webinaarit

Digivisio-webinaareja järjestetään noin kerran kuussa. Webinaarit järjestetään etäyhteydellä Zoomissa. Tarkempi ohjelma ja Zoom-linkki webinaariin lähetetään hyvissä ajoin ennen webinaaria sähköpostitse. Webinaarit tallennetaan ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Webinaarien tiedot löydät myös hankkeen Eduuni wikistä sekä Digivision verkkosivuilta.

Lisätietoja webinaarin järjestelyistä antaa Digivision hanketoimisto ([email protected]). Tervetuloa!