Sertifikaatti auttaa kertomaan vastuullisuudesta myös organisaation sisällä

Yritysvastuullisuus vaatii kestäviä tekoja. Tietääksemme tekojen olevan oikeita tarvitaan myös raportointia, jotta omista vastuullisuusteoista voidaan kertoa rehellisesti. Vastuulliseen toimintaan pyritään kaikkialla – yrityksissä, kunnissa, yhdistyksissä ja kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Myös golfkentät haluavat kantaa vastuunsa jo siksi, että sitä kenttien käyttäjät haluavat, kertoo Karelia Golfin toiminnanjohtaja Aki Keronen. Karelia Golfissa on tehty vuosia paljon oikeita asioita, minkä vuoksi sen oli helppo sitoutua hakemaan ympäristövastuusta kertovaa GEO-sertifikaattia.

– Siihen kuului paljon kirjailutyötä ja asioiden tsekkailua. Paljon perushommaa, jota on jo aikaisemmin ollut kasassa. Ne piti saada nyt kirjattuun muotoon. Tiedoista saatiin tehtyä myös tiettyjä nostoja asioista, joita voi lähteä parantamaan, Keronen kertoo Karelian Digi2Market-hankkeen haastattelussa.

Karelia Golf ja Kontiolahden golfkenttiä pyörittävä Kontiolahti Golf Oy osallistuivat vuosina 2019–2022 kansainväliseen Digi2Market-hankkeeseen. NPA-ohjelmaan kuuluvan EAKR-hankkeen yhtenä tarkoituksena oli tukea yrityksiä kertomaan vastuullisesta toiminnastaan.

Karelia Golfille GEO-sertifikaatti on osa sisäistä ja ulkoista viestintää, sillä seura ja kenttäyhtiö haluavat tehdä jatkuvasti kestäviä ratkaisuja – tapahtuuhan golfin tärkein toiminta eli pelaaminen keskellä pohjoiskarjalaista luontoa.

Katso Aki Kerosen haastattelu siitä, miten golfkentällä huomioidaan ympäristöarvoja:


Kirjoittaja

Risto Salminen, projektiasiantuntija, Karelia-ammattikorkeakoulu


Artikkelikuva: Kuvaaja mk. s palvelusta Unsplash