Värikkäitä muovisia lelulapsia jonossa

Koululaisten terveys ja fysioterapia puhututtavat Maijun ja Hilpan podcastissa

Miksei Pihtiputaan mummo lähde kuntosalille eikä kahdeksasluokkalainen fysioterapiaan? Karelia-ammattikorkeakoulun fysioterapian opettajat Maiju Issakainen ja Hilppa Mustonen selvittävät koululaisten terveydentilan ja moniammatillisen kouluterveydenhuollon kysymyksiä podcastissaan Maijun ja Hilpan matkassa. Opetusmateriaaliksi soveltuvista keskusteluista on iloa myös muille kiinnostuneille.

Podcastin näkökulmat kouluterveydenhuoltoon tulevat eri alojen ammattilaisilta: matkan varrella vieraina ovat lääkäri – ja kirjailija – Joonas Tolvanen, luokanopettaja Kaisa Haanpää Utran koulusta, terveydenhoitaja Maiju Juhonen sekä fysioterapian lehtori Sini Puustinen Karelialta. Yhdessä mietitään muun muassa koululaisten terveyttä ja motivaatiota, alueellista epätasa-arvoa ja liikkumisen polarisoitumista, ruutuajan ja somen vaikutusta koululaisiin sekä ennen kaikkea fysioterapian toivottua roolia kouluterveydenhuollossa.

Kuuntelemalla jaksot saat selville, millaisissa tilanteissa lääkäri tai terveydenhoitaja kaipaavat fysioterapeuttia kouluihin, ja mitä moniammatillinen kouluterveydenhuolto voisi itse asiassa ratkaista. Entä tiedätkö keitä ovat kouluissa esiintyvät ”hyvikset” tai miksi luokassa piti kieltää peleistä puhuminen?

Kuuntele sarja Karelian podcast-kanavalla tai alta!

Podcastin suunnittelu, käsikirjoitus ja totetutus: Maiju Issakainen ja Hilppa Mustonen, Karelia-ammattikorkeakoulu


Artikkelikuva: Kuvaaja Markus Spiske palvelusta Unsplash