Kareliassa seitsemän hakukohdetta korkeakoulujen syksyn yhteishaussa

Korkeakoulujen syksyn  yhteishaku alkaa keskiviikkona 31.8. ja jatkuu 14.9.2022 saakka. Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa seitsemän sosiaali- ja terveysalan hakukohdetta. Uutena koulutuksena mukana on terveydenhoitajakoulutus, joka on tarkoitettu sairaanhoitajille, kätilöille ja ensihoitajille, jotka haluavat pätevöityä myös terveydenhoitajiksi.  Terveydenhoitajaksi opiskelu onnistuu puolessatoista vuodessa aikaisemman pätevyyden perusteella.

– Karelian sosiaali- ja terveysalan opintotarjonta on tämän vuotisessa syksyn haussa monipuolisempi kuin koskaan. Viime vuonna alkaneen geronomikoulutuksen lisäksi mukana ovat kaikki sosiaali- ja terveysalan AMK-koulutuksemme. Viisi koulutusta on monimuotototeutuksina, jotka eivät vaadi päivittäistä kampuksella opiskelua, kertoo rehtori Petri Raivo

Karelia tekee aktiivisesti yhteistyötä Siun soten ja muiden sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden kanssa opiskelun sujuvuuden edistämiseksi, ja harjoitteluiden onnistuneeksi läpiviemiseksi.

 – Meitä arvostetaan yhteisöllisenä opiskelupaikkana, jossa opiskelijoiden hyvinvointi on tärkeää. Opiskeluryhmien sopiva koko ja monipuoliset opiskelun tavat varmistavat opiskelijan viihtymisen. Luvassa on monipuolisia opintokokonaisuuksia, oppimisympäristöjä ja työharjoittelujaksoja sekä tilaisuus myös opiskeluun ja harjoitteluun ulkomailla, jatkaa rehtori Petri Raivo.

Koulutuksiin haetaan Opintopolussa osoitteessa opintopolku.fi. Opiskelijoita valitaan koulutuksiin useammalla eri valintatavalla, joista yleisimmät ovat todistusvalinta sekä loka-marraskuun vaihteessa järjestettävä AMK-valintakoe. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 25.11.2022. Opinnot alkavat tammikuussa 2023