Sairaanhoitaja Mervi Nygren on Karelia-ammattikorkeakoulun vuoden 2022 alumni

Karelia-ammattikorkeakoulun vuoden 2022 alumniksi on valittu vuonna 2007 sairaanhoitajaksi (AMK) valmistunut Mervi Nygren. Perusteluissa todetaan, että Siun sotessa aikuisten teho-osastolla työskentelevä Nygren on tehnyt vuosikausia yhteistyötä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa muun muassa opiskelijatyöryhmässä sekä suorassa kontaktissa opiskelijoiden kanssa. Joka lukuvuosi hän on käynyt kertomassa Suomen Sairaanhoitajien (entinen Sairaanhoitajaliitto) toiminnasta sekä sen annista opiskelijoille ja valmistuneille hoitajille.

Mervi Nygren kertoo olevansa pitkän linjan hoitotyöntekijä, joka opiskeli ennen AMK-tutkintoaan ensin perushoitajaksi ja sairaanhoitajaksi. Yhteistyö Karelia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitajien kanssa on tuonut syvyyttä opiskelijatyöhön opiskelijatyöryhmän toiminnan vetäjänä.

– Minulle opiskelijatyö on ollut aina lähellä sydäntä, koska olen myös itse saanut hyvää ohjausta.  Toimin opiskelijavastaavana teho-osastolla vuosia. Opiskelijoiden kohtaaminen luo pohjan myös ammatilliselle kasvulle, jatkaa Mervi.

Mervi Nygren aloitti kummisairaanhoitajatoiminnan Kareliassa ja toimii itse pilottiryhmän kummina. Pilottikummiryhmässään hän on järjestänyt opiskelijoille mahdollisuuksia tavata erilaisia hoitotyön ammattilaisia.

– Idea kummisairaanhoitaja-toiminnasta on korona-ajan tylsyyden aikana tullut ajatus. Sairaanhoitajaopiskelijalle kummi on vierellä kulkija, ajatusten jakaja sekä ammatillisen kasvun tukija. Toiminta jalostui luokkakohtaiseksi kummitoiminnaksi, kun esittelin asiaa Pohjois-Karjalan sairaanhoitajille.

Opettajat kuvaavat Merviä innostavaksi, aktiiviseksi sekä aurinkoiseksi henkilöksi, joka opiskelijoiden kanssa työskennellessään on aina läsnä ja opiskelijoita varten.

– Hän uskaltaa nostaa epäkohtia esille, mutta työskennellessään opiskelijoiden kanssa hän tuo erityisesti esille hoitotyön hyvät puolet, sen palkitsevuuden, mahdollisuudet uralla etenemiseen ja kouluttautumiseen. Mervi kertoo auliisti omasta sairaanhoitajan työstään ja on järjestänyt opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua omaan työyksikköönsä aikuisten teho-osastoon, jatkaa Kirsi Sallinen.

Karelia-ammattikorkeakoulun vuoden alumni on valittu vuodesta 2017 alkaen. Alumneja ovat kaikki Kareliasta, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta tai niitä edeltävistä oppilaitoksista valmistuneet opiskelijat sekä kansainväliset vaihto-opiskelijat. Alumnitoiminnan tavoitteena on kehittää Karelian työelämäläheisyyttä ja tukea opiskelijoiden työelämäyhteyksien syntymistä. Alumnit voivat mm. toimia opetuksessa asiantuntijaluennoitsijoina, kutsua opiskelijaryhmiä opintovierailulle työpaikalleen, tarjota opiskelijoille harjoittelupaikkoja, projekteja ja opinnäytetyön aiheita sekä toimia mentoreina ja alan työelämään perehdyttäjinä.