Karelian uusi ICT-insinöörikoulutus ratkoo digitaalisen osaamisen haastetta

Karelia-ammattikorkeakoulussa on tulevana keväänä haettavana uusi englanninkielinen tieto- ja viestintätekniikan (ICT) insinöörikoulutus. Tutkinto antaa laajan tietotaidon työskennellä ICT-alalla Suomessa. Tavoitteena on houkutella alasta kiinnostuneita nuoria ympäri maailman opiskelemaan Joensuuhun ja toisaalta rohkaista myös suomalaisia insinööriopiskelijoita kansainvälistymään osana opintojaan.

– Uusi tutkintomme liittyy vahvasti ICT-yritysten todellisiin osaamistarpeisiin. Työn murros ja siihen liittyvä vahva digitalinen osaaminen ovat haaste, johon olemme nyt osaltamme vastaamassa, rehtori Petri Raivo Kareliasta kertoo.

– Koulutus on englanninkielisenä, ja siten mahdollistamme kansainvälisten lahjakkaiden opiskelijoiden kehittymisen alan asiantuntijoiksi, jolloin heidän osaamisensa täsmää Pohjois-Karjalan yrityssektorin tarpeisiin.

Myös vahvasti kansainvälisesti toimivan Valamis Groupin toimitusjohtaja Jussi Hurskainen kertoo työvoiman kapeikoista ICT-alalla.

– Itä-Suomessa ICT-alan kasvua rajoittaa puute osaajista. ICT-taitoja tarvitaan yhä useammalla alalla ja yhä useammat yritykset ja organisaatiot ovat nimenneet ICT:n strategisesti keskeiseksi kehitysalueeksi. Englanninkielinen ICT-koulutusohjelma tukee Valamiksen kansainvälistä liiketoimintaa. Jotta pysyisimme kilpailukykyisenä, meille on kriittistä, että tarjolla on koulutettua henkilöstöä. ICT-taitoja tarvitaan erityisesti data-analyysiin ja web-kehitykseen.

Tutkinnon nimi on Degree Programme in Information and Communication Technology, sen laajuus on 240 opintopistettä ja kesto on neljä lukuvuotta.  Opintoja voi suunnata joko automaatioon tai sovelluskehittämiseen. Hakuaika on 4.-18. tammikuuta 2023.

Lisäksi tarjolla on eurooppalaisen INVEST-allianssin tarjoama mahdollisuus: yksivuotinen erikoistumisohjelma Society 5.0 and Digital Transformation.