Alumni Joonas Mäki-Kokkila

Tradenomikoulutuksesta eväät yrityksen perustamiseen

Joonas Mäki-Kokkila 

Tradenomi, liiketalous, 2017 
Kiinteistönvälittäjä (LKV), kiinteistöedustaja ja kaupanvahvistaja 
Joensuun Kotimaisema Oy 

Joonas Mäki-Kokkila

Olen yrittäjä ja markkinointipäällikkö yrityksessäni Joensuun Kotimaisema Oy:ssä. Vastaan yrityksen markkinoinnista, viestinnästä ja asuntojen valokuvauksesta, ilmakuvauksesta ja 3D-kuvauksesta. Toimin kiinteistönvälittäjänä, myyn asuntoja ja vapaa-ajan kohteita sekä teen asiakkaille kauppakirjoja, kaupanvahvistuksia ja arviolausuntoja.  

Valmistuin Kareliasta 2017 liiketalouden tradenomiksi, ja samana vuonna aloitin kiinteistövälitysalan työt. Alun perin löysin Kareliaan opiskelemaan kuultujen kokemusten perusteella ja huomasin, että opintoja on mahdollista suorittaa silloisen osa-aikaisen työn ohella. Kareliassa oltiin myönteisiä työn tekoa kohtaan ja opinnot joustivat sopivasti, vaikka olin päiväopiskelija. Karelian valintaa puolsi myös läheinen sijainti kotikaupungissa ja markkinoinnin suuntautuminen, joka kiinnosti minua eniten. 

Aluksi työskentelin OP Kodilla ja oman yrityksen perustin yhtiökumppaneideni kanssa helmikuussa 2022. Yrityksemme on ottanut kiinteistövälitykseen uuden asuntojen markkinointitavan, jossa välityssopimukseen sisältyy aina valokuvaus, ilmakuvaus, 3D-kuvaus ja videoesittely. Tuottamamme markkinointimateriaali mahdollistaa myös täysin virtuaalisten asuntoesittelyjen järjestämisen asiakkaille. 

Opinnoista liiketoimintaosaamista 

Kareliasta sain loistavat eväät hakea uusia tehtäviä työelämässä ja sain rohkeutta lähteä kiinteistönvälitysalalle, jossa olen edennyt oman yrityksen perustamiseen. 

Kareliassa opiskelupolku oli hyvin suunniteltu ja selkeä. Yrittäjyysopinnoista ja talouden opinnoista on ollut paljon apua yrityksen suunnitteluvaiheessa ja markkinoinnin opinnoista todella paljon hyötyä yrityksen markkinoinnin suunnittelussa. Tutkinnon laajuuden kokonaan on huomannut vasta nyt jälkikäteen tehtävässä, jossa on itse vastuussa yrityksen monesta toiminnosta. Opiskelu Kareliassa antaa tarvittavan liiketoimintaosaamisen yrityksen perustamiseen. 

Meillä oli liiketaloudessa hyvä vuosikurssi ja sain paljon opiskelukavereita, joiden kanssa muodostetut suhteet ovat olleet avuksi myös työelämässä. AMK-opiskelussa opiskelijaporukka hitsautuu hyvin yhteen, kun on paljon yhdessä tekemistä käytännönläheisissä oppimistilanteissa. Myös oikeille yrityksille tekemämme toimeksiannot olivat motivoivia. Kareliassa sai käyttää luovuutta erityisesti markkinoinnin opinnoissa, mikä sopi minulle hyvin. Tein opinnäytteenäni markkinointisuunnitelman omaan työpaikkaani, joten opinnäytetyöprosessi oli hyödyllinen myös työnantajalleni. 

Mieleenpainuvinta opinnoissa oli ehdottomasti puolen vuoden vaihto-opiskelu Ruotsissa. Elämä siellä oli ikimuistoista ja sen ansiosta minulla on ystäviä ulkomaillakin. Myös luovat tehtävät kuten markkinointitapahtuman suunnittelu ja opiskeluryhmämme K-diili -kilpailun voitto jäivät mieleeni hienoina kokemuksina! Tärkeää oli tietysti myös opiskelukavereiden kanssa vietetty aika ja opiskelijabileet. 

Osaamisen kehittäminen jatkuu 

Osaamiseni kehittäminen ei jäänyt tradenomitutkintoon. Haen myös jatkuvaa osaamisen päivitystä markkinointiin, valokuvaukseen ja meidän kiinteistönvälityspalvelumme kehittämiseen. Opiskelen Riveriassa nyt valokuvaajan ammattitutkintoa ja samaan aikaan ylempää Johtamisen ja liiketoimintaosaamisen tutkintoa Kareliassa. 

Karelian tulevia tradenomiopiskelijoita haluan kannustaa uskaltamaan enemmän! Heittäydy opintoihin ja anna itsestäsi, niin silloin myös saat enemmän. Uskalla käyttää luovuutta opinnoissa ja luo kontaktit työelämään opintojen aikana. Opiskeleminen ja töissä käyminen on mielestäni paras yhtälö etenemiseen uralla valmistumisen jälkeen hyviin tehtäviin. Myös opiskelu ulkomailla on ”kerran elämässä” -kokemuksia, joita ei kannata jättää kokematta!