Kansainvälisten koulutusten hakijamäärä tuplaantui Kareliassa

Keskiviikkona 18.1.2023 päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa Karelia-ammattikorkeakouluun haki lähes 4300 hakijaa Suomesta ja ulkomailta. Hakemuksia oli lähes 2000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kareliassa oli haussa kolme kansainvälistä, englanniksi toteutettavaa ammattikorkeakoulututkintoa, yhteensä 125 aloituspaikkaa. Näistä suosituin oli Degree Programme in International Business. 3,5 -vuotista BBA-tutkintoa haki opiskelemaan 2 400 hakijaa.

Uusi tieto- ja viestintätekniikan ohjelma löydettiin hyvin

Syksyllä alkava Degree Programme in Information and Communication Technology -insinööriohjelma löydettiin hyvin. Hakijoita oli 1 100.

 – Meillä on ollut tavoitteena houkutella nuoria ympäri maailman opiskelemaan Joensuuhun ja toisaalta rohkaista myös suomalaisia opiskelijoita kansainvälistymään osana opintojaan. Olemme tyytyväisiä niin uuden koulutuksemme hakijamäärään kuin kokonaistulokseemme, kertoo rehtori Petri Raivo.

Globaali hakijavirta

Kareliaan haettiin 80 maasta eri puolilta maailmaa.

– Olemme iloisia, että Kareliaa kohtaan tunnettiin näin paljon kiinnostusta, ja on jännittävää nähdä, millaisia opiskelijoita hakijajoukosta meille valitaan. Kansainvälisten opiskelijoiden myötä korkeakoulumme kansainvälistyy entisestään, ja voimme vastata myös alueemme työvoimapulaan entistä paremmin. Toivomme, että tulevat kansainväliset osaajat löytävät urapolkunsa Pohjois-Karjalasta ja kotoutuvat alueelle,  kertoo kansainvälisen opiskelijarekrytoinnin suunnittelija Sini-Tuuli Saaristo.

Myös suomalaisia hakijoita oli lähes kolminkertaisesti edellisvuoteen nähden. Eniten suomalaisia hakijoita oli Pohjois-Karjalasta ja Uudeltamaalta.

Opiskelijat valitaan pääasiassa todistusvalinnalla ja ammattikorkeakoulujen yhteisellä International UAS Exam -valintakokeella. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Kevään toisessa yhteishaussa mukana ovat suomenkieliset ammattikorkeakoulututkinnot ja ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.