Karelia-ammattikorkeakoulu käynnistää laajan koulutusyhteistyön Uzbekistanin kanssa

Karelia-ammattikorkeakoulu käynnistää koulutusyhteistyön Uzbekistanissa olevan uuden Nordic International Universityn kanssa. Taškentissa sijaitsevassa korkeakoulussa käynnistyy kolme Karelia-ammattikorkeakoulun kansainvälistä koulutusohjelmaa siten, että opettajat ovat paikallisia, mutta opetussisällöt tulevat suoraan Karelialta. Yhteistyösopimus sisältää myös muita toimenpiteitä, joilla Nordic International Universityä kehitetään suomalaisen ammattikorkeakoulun toimintamalleihin.

Virallinen koulutusyhteistyön sopimus solmittiin Karelia-ammattikorkeakoulun ja Nordic International Universityn välillä 21. helmikuuta suomalaisen koulutuksen juhlassa. Tilaisuus oli myös osa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin Uzbekistaniin suuntautuvaa vierailua. 

Karelia on ensimmäinen suomalainen korkeakoulu, joka on näin kattavassa korkean tason yhteistyössä Uzbekistanin koulutussektorin kanssa.

– Nyt konkreettisesti käynnistynyttä yhteistyötä on pohjustettu jo yli kahden vuoden ajan. Solmitun sopimuksen myötä tulemme käytännössä kouluttamaan uzbekistanilaiset opettajat ja korkeakoulun johdon suomalaisten standardien mukaisesti. Oppilaitoksessa tullaan käyttämään meidän opetussisältöjämme, -metodejamme sekä johtamis- ja laatujärjestelmäämme, Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo taustoittaa tyytyväisenä.

– Opetettavat englanninkieliset tutkinnot ovat samat, joita opetamme Joensuussa kampuksellamme eli International Business, Industrial Management ja Information and Communication Technology, Raivo listaa.

Uzbekistanissa käynnissä korkeakoulu-uudistus

Uzbekistan toteuttaa parhaillaan mittavia koulutusalan uudistuksia ja viime syksynä perustettu Nordic International University on oleellinen osa uudistusta. Nordic International University tulee olemaan uusi, innovatiivinen ja kattava koulutusklusteri, joka perustuu nykyaikaiseen korkea-asteen koulutuksen osaamiseen Suomesta ja muista Pohjoismaista. Uzbekistaninin tavoitteena on luoda Taškentiin moderni koulutusklusteri.

– Nyt solmittu yhteistyö on merkittävä strateginen kumppanuus, joka tukee Uzbekistanin korkeakoulureformia. Karelian kumppanuuden avulla Nordic International University muodostuu mallikorkeakouluksi, jonka ammattikorkeakoulumaisista piirteistä muut voivat ottaa oppia, korostaa Nordic International Universityn hallituksen puheenjohtaja, Suomen kunniakonsuli Uzbekistanissa, Alisher Juraev.

Nordic International Universityllä on jo joukko suomalaisia yritys- ja koulutusalan kumppaneita. Karelia on tässä vaiheessa ainut suomalainen korkeakoulukumppani.