Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 15.3.2023 – Kareliassa haussa 850 opiskelupaikkaa

Korkeakoulujen kevään yhteishaku alkaa keskiviikkona 15.3. ja jatkuu 30.3.2023 saakka. Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa 850 opiskelupaikkaa, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja on 145.

Toimintaterapeuttikoulutus osaksi Karelian vahvaa kuntoutuksen osaamiskokonaisuutta

Kevään yhteishaussa on mukana ensimmäistä kertaa toimintaterapeutti-koulutus, joka tulee osaksi Karelian vahvaa kuntoutuksen osaamiskokonaisuutta. Karelia käynnistää uuden toimintaterapeutti (AMK) -koulutuksen, koska koulutusta ei järjestetä tällä hetkellä muualla Itä-Suomen alueella, ja Pohjois-Karjalassa on haasteita saada koulutettua työvoimaa. Karelian toimintaterapeuttikoulutuksen erityisenä vahvuutena ovat Karelian vahvat työelämäkumppanuudet.

– Itä-Suomessa on pula toimintaterapeuteista, joten Kareliassa opiskelevilla tulee olemaan erittäin hyvät harjoittelumahdollisuudet ja työllisyysnäkymät. Karelian vahvojen työelämäkumppanuuksien avulla pystymme takaamaan toimintaterapeuttiopiskelijoillemme sujuvan opiskeluprosessin harjoitteluineen, kertoo koulutuspäällikkö Tarja Laatikainen.

ICT-koulutuksen laajennuksella vastataan työvoimatarpeisiin

Karelian ICT-alan koulutus laajenee. Opetusministeriö myönsi Karelia-ammattikorkeakoululle 33 aloituspaikkaa käsittävän koulutuslaajennuksen, joka hyödynnetään lisäämällä aloituspaikkoja kansainväliseen ICT-insinööri-koulutukseen, ja nyt yhteishaussa mukana olevaan tietojenkäsittelyn tradenomikoulutukseen. Tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus on yksi suosituimmista hakukohteista, koska hakijoita on ympäri Suomen ja opinnot voi kokonaisuudessaan suorittaa verkossa. Se on myös yksi pitkäaikaisemmista verkkovälitteisistä tutkinto-ohjelmista Suomen ammattikorkeakouluissa.

Ensimmäiset opintopisteet hankitaan valintakurssilla

Koulutuksiin haetaan Opintopolussa osoitteessa opintopolku.fi, jossa hakija voi myös seurata haun edistymistä.

Opiskelijoita valitaan koulutuksiin useammalla eri valintatavalla, joista yleisimmät ovat todistusvalinta sekä kesäkuun alussa järjestettävä AMK-valintakoe. Myös valintakurssi on valintatapana useissa hakukohteissa, esimerkiksi useissa monimuotototeutuksena toteutettavissa koulutuksissa. Valintakurssi on itsessään opintosuoritus, joka luetaan hyväksi tutkintoon, jos hakija tulee valituksi koulutukseen.

– Meillä on hyvät kokemukset valintakursseista: Niiden avulla saadaan hyvin selville hakijan motivaatio ja samalla hakija perehtyy koulutuksen sisältöihin hyvin konkreettisella tavalla. Hakijan kannattaa lukea ohjeet ja aloittaa valintakurssin suorittaminen ajoissa, kertoo tietojenkäsittelyn opinto-ohjaaja Sanna Kukkasniemi.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Opinnot alkavat elokuussa 2023.