Akustiikkamittaukset

Ympäristöstä kantautuva häiritsevä melu vaikuttaa ihmisten viihtyvyyteen, terveyteen ja turvallisuuteen. Yritysten tuotantoympäristössä melua aiheuttavat erilaiset koneet ja laitteet.

Kartoitamme asiakkaamme ääniympäristön tilanteen ja tuotamme äänimittausten avulla tietoa rakennuksen tai työympäristön laadun parantamiseksi.


Akkreditoitu akustiikkamittaus

Karelia-ammattikorkeakoulun rakennuslaboratorio tarjoaa korkealaatuista akkreditoitua akustiikan mittauspalvelua (FINAS).

Toiminnassamme sitoudumme noudattamaan standardin SFS-EN ISO/IEC 17025:2017 vaatimuksia. Rakennuslaboratoriolla on oma laatujärjestelmä. Toiminnan päämäärinä ovat korkealaatuisen teknisen tason lisäksi kustannustehokkuus, nopeus, asiakaslähtöisyys ja joustava palvelu

FINAS

Karelia Ammattikorkeakoulu Oy, Rakennuslaboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T308, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025:2017.


Kenelle

Taloyhtiöille ja uudistalojen rakentajille ja remontoijille. Mittaustulokset auttavat eristysratkaisujen määrittämisessä. Yhteistyötä rakennuskohteen laadun parantamisessa voidaan tehdä jo rakentamisen eri vaiheissa, mikä takaa parhaat edellytykset rakentamismääräysten vaatimusten täyttämiseksi.

Sisältö

Akustiikkamittaus koostuu tilannekartoituksesta, mittauksen suorittamisesta ja mittaustulosten raportoinnista.

Mittausasiantuntijamme antaa ohjausta ja tukea ääniympäristön tilanteen kartoittamisessa. Äänen mittaamisen lähtökohta on mittaustulosten käyttötarkoitus. Suoritamme mittaamisen standardin mukaisilla menetelmillä ja laitteilla.

Mittauksen myötä saadaan lähtökohta, josta voidaan määritellä melun torjunnan toimenpiteet. Asumisviihtyvyyttä voidaan parantaa hyvällä akustiikalla ja parantamalla rakenteiden ääneneristävyyttä.

Toteutus

Suoritamme akustiikkamittaukset asiakkaan tiloissa ja ympäristössä.
Äänen eristävyysmittauksissa tuotetaan melua hallitusti ja mitataan äänen kulkemista mm. rakenteiden läpi. Ääneneristävyyttä mitataan seuraavien standardien mukaisesti:

  • Ilmaääneneristävyys: SFS-EN ISO 16283-1, SFS-EN 717-1
  • Askeläänieristävyys: SFS-EN ISO 16283-2, SFS-EN 717-2
  • Jälkikaiunta-ajan mittaukset: SFS-EN ISO 3382-2

Mittauksilla selvitetään häiritsevän laitemelun määrä ja laatu. Melualtistuksen mittaustulosta verrataan menetelmästandardin määräyksiin.

Hinta

Tarjouspyynnöt ja hinnastotiedustelut: puh. 013 260 6260 tai sähköposti: [email protected]

Yhteystiedot

Karelia-ammattikorkeakoulu, Rakennuslaboratorio
Karjalankatu 3, 80200 Joensuu
puhelin: 013 260 6260
sähköposti: [email protected]