Ilmoittautuminen, hakeminen ja maksaminen -teemaryhmä

Alkuvuodesta 2023 toimintansa aloittaneiden Digivisio 2030 -hankkeen teemaryhmien toiminnalla halutaan muun muassa tuoda korkeakoulut Digivision palvelujen kehittämistyön keskiöön. Yksi neljästä teemaryhmästä on Ilmoittautuminen, hakeminen ja maksaminen -teemaryhmä, jonka keskeisenä tehtävänä on määrittää tarjontaan ilmoittautumisen, hakemisen ja maksamisen palvelukokonaisuudet. Teemaryhmän toiminnan sisältönä on kirkastaa ilmoittautumisen ja maksamisen tavoitetilat. Esimerkiksi erilaiset ilmoittautumisen prosessit ja integraatiot sekä maksamisen toiminnallisuuden skenaariot ovat teemaryhmässä käsiteltäviä asioita.

Teemaryhmän Karelian edustajana osallistuin teemaryhmien ensimmäiseen kokoontumiseen 17.2.2023. Kick-off -tilaisuudessa esiteltiin teemaryhmän keskeisiä tavoitteita ja sisältöjä sekä pohjustettiin pienryhmätyöskentelyssä teemaryhmän toimintaa. Ilmoittautumisen, hakemisen ja maksamisen -teemaryhmä kokoontuu ryhmän yhteisissä tapaamisissa kolme kertaa vuoden 2023 aikana. Työskentelyssä hyödynnetään tarvittaessa myös aiheen mukaisesti teemaryhmän ydinryhmiä. Tapaamisten välillä voi olla työpajoja ja kommentointeja valittujen aiheiden työstämiseksi.

Tavoitteiden saavuttamiseksi teemaryhmien tehtävänä on olla osa ymmärryksen keräämistä käsiteltävistä teemoista. Nykytilan ja tavoitetilan ymmärtäminen, nykyisten ongelmakohtien ja käyttäjätarpeiden tunnistaminen ja erilaisten käyttäjäryhmien tunnistaminen on työskentelyn tehtäväkenttää. Edellä mainitun toteutumiseksi teemaryhmän asiantuntijat voivat työstää teemoja moniammatillisesti erilaisista näkökulmista. Jatkotyöskentelyssä teemaryhmien välisen tiedonjakamisen huomioiminen on tärkeää, kuten myös se, että teemaryhmien työtä voi seurata ja siihen liittyvää tietoa on saatavilla.

Kirjoittaja: Pia-Riitta Pekkanen, opintoasiainsuunnittelija, Karelia-amk