Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työllistyminen huippulukemissa

Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuneiden opiskelijoiden työllistyminen on huippulukemissa. Kareliassa vuonna 2020 valmistuneista opiskelijoista vuosi valmistumisen jälkeen oli työllistyneitä peräti 91,1 %. Korkeimmat työllisyysprosentit olivat sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan alalla sekä tietojenkäsittelyssä. Erityisen hyvin onnistuttiin myös ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suhteen, sillä heillä työllistymisprosentti oli puhdas 100. 

Kareliasta valmistuneiden työllistymisprosentti oli toiseksi korkein kaikki korkeakoulut huomioiden. 

– Tämä on erittäin hieno tulos! Karelian tehtävänä on kouluttaa koulutusvastuittemme puitteissa osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Kun valmistuneista opiskelijoista sijoittui Pohjois-Karjalan alueelle noin kaksi kolmasosaa, voin edelleenkin hyvällä syyllä todeta, että maakuntamme työllisistä iso osa on oman korkeakoulumme kasvatteja, kertoo rehtori Petri Raivo.

Kareliassa suoritettiin vuonna 2020 yhteensä 662 ammattikorkeakoulututkintoa ja 97 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Myös valtakunnallisesti ammattikorkeakoulututkinnot työllistävät hyvin. Ammattikorkeakouluista valmistui vuonna 2020 yhteensä noin 27 000 opiskelijaa, joista vuoden kuluttua 87,5 % oli mukana työelämässä. Vastavalmistuneiden työllistymistä mitataan vuosi valmistumisen jälkeen.

Lähde: Opetushallinnon tilastopalvelu vipunen.fi.