Karelia liittyi korkeakoulujen Climate University -verkostoon

Karelia liittyi korkeakoulujen Climate University -verkostoon – kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen kursseja tarjolla verkossa

Karelia-ammattikorkeakoulu on liittynyt suomalaisten korkeakoulujen muodostaman Climate University-verkoston jäseneksi. Verkoston jäsenyys tarjoaa Karelian opiskelijoille mahdollisuuden osallistua verkoston järjestämille opintojaksoille osana opintojaan ja mahdollisuuden nostaa osaamistaan ilmastonmuutoksesta ja kestävästä kehityksestä uudelle tasolle.

Kurssit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja ne toteutetaan verkko-opetuksena. Etätehtävien lisäksi tarjolla on myös reaaliaikaista opetusta.

Saadakseen kurssista opintopisteitä opiskelijan on oltava kirjoilla kumppanikorkeakoulussa tai avoimessa korkeakoulussa. Ilmastoyliopiston kurssit sopivat ilmastonmuutos- ja kestävyysaiheista kiinnostuneille opiskelijoille, opettajille ja muille jo työelämässä vaikuttaville. Kurssien kieli on pääsääntöisesti englanti. Kursseista viisi on saatavilla myös suomeksi, ja uusia käännöksiä työstetään.

– Verkostoon liittyminen on keino tarjota kaikille Karelian opiskelijoille osana opintojaan mahdollisuus kasvattaa ymmärrystä erittäin tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista, kuten kiertotalouden järjestelmistä. Kannustamme myös opettajiamme osallistumaan kursseille ja lisäämään tietoaan näistä asioista, kertoo vararehtori Pekka Auvinen.

Tiedot kursseille ilmoittautumista löytyvät Climate Universityn blogista osoitteesta blogs.helsinki.fi/climateuniversity. Blogiin päivitetään aina lukuvuoden alussa tulevan syksyn ja kevään kurssit. Myös Climate Universityn sähköpostilistalle ilmoittautumalla saa tiedon tulevista kursseista. Lisäksi verkoston ammattikorkeakoulut tarjoavat omia kurssejaan Campus Onlinen kautta.

Kesällä 2023 voi opiskella seuraavat kurssit:

  • Ilmasto.nyt tutustumiskurssi 2.5.-13.6.2023
  • Johdatus kestävän tulevaisuuden opintoihin, 3 op
  • Una Europa Micro-Credential in Sustainability, 10 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Introduction to sustainability, 3 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Ilmasto.nyt / Climate.now, 2 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Kiertotalous.nyt / Circular.now, 3 ECTS (AMK/Bachelor level)
  • Leadership for sustainable change, 2 ECTS (YAMK/Master level)