Syksyn yhteishaku alkaa 4.9. – Kareliassa haussa uusi Älykäs tuotanto -koulutus

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa maanantaina 4.9. ja jatkuu 14.9.2023 saakka.

Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa viisi sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, jotka toteutetaan päivä- tai monimuoto-opintoina: geronomin, terveydenhoitajan, sosionomin, sairaanhoitajan sekä fysioterapeutin koulutukset.

Kareliassa on ensimmäistä kertaa haussa Älykäs tuotanto -koulutus, jossa suoritetaan verkko-opintoina tekniikan alan ylempi ammattikorkeakoulututkinto. Koulutukseen voivat hakea henkilöt, jotka ovat suorittaneet Insinööri (AMK), Rakennusarkkitehti (AMK) tai muun soveltuvan kotimaisen tai ulkomailla suoritetun tekniikan alan korkeakoulututkinnon.

– Tuotantoprosessien tehostaminen on teknologiayritysten kannattavuuden ja kilpailukyvyn kannalta keskeinen kehittämiskohde nyt ja tulevaisuudessa. Älykkään tuotannon koulutuksesta valmistut tuotantoprosessien kehittämisen osaajaksi, jolla on valmiudet ja kyky ottaa vastuu laajemmista kokonaisuuksista tuotannon tehostamisessa. Vahvistat oman asiantuntijuusalueesi tietoperustaa, opit ymmärtämään kehittämisprosesseihin liittyviä ilmiöitä sekä suhteuttamaan omaa toimintaasi niihin, kertoo yliopettaja Kari Mönkkönen.

Opinnoissa perehdytään soveltavaan automaatioon, robotiikkaan ja tuotannon johtamiseen teollisuuden kehittämisen välineinä.

Kaikkiin koulutuksiin haetaan Opintopolussa osoitteessa opintopolku.fi. Opiskelijoita valitaan koulutuksiin useammalla eri valintatavalla, joista yleisimmät ovat todistusvalinta sekä loka-marraskuun vaihteessa järjestettävä AMK-valintakoe. Älykäs tuotanto -koulutukseen on oma valintakoe, joka sisältää ennakkotehtävän sekä videoidun itsehaastattelun.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 24.11.2023. Opinnot alkavat tammikuussa 2024.