Ikä- ja muistiystävällisen Kaivannonpuiston avajaisia vietetään 21.9.2023

Joensuun Penttilänrantaan Pielisjoen varteen on valmistunut ikä- ja muistiystävällinen puistoympäristö. Avajaisia vietetään Muistiviikolla Maailman Alzheimer-päivänä.

Aika: torstai 21.9.2023 klo 14–16
Paikka: Kaivannonpuisto, Penttilänranta, Lions-Ruusupuistoa vastapäätä

Kaivannonpuiston ideaoivat Muistiaktiivit, jotka ovat itse muistisairauteen sairastuneita ihmisiä. Alue suunniteltiin ja toteutettiin Joensuun kaupungin, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan Muisti ry:n yhteistyönä. Muistiystävällisyys oli alueen suunnittelua johtava teema. Kaivannonpuiston tavoitteena on edistää hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa.

Virkistysreitti on suojellulla alueella, jossa kunnioitetaan luontoa. Luonnolla on myönteistä vaikutusta jo sellaisenaan, ja ympäristöön tehtiin vain tarpeellisia, kulkemista helpottavia muutoksia. Reitti on noin puolen kilometrin mittainen ja avoin kaikille.

– Opaskyltit auttavat virittymään paikkaan ja herättelevät tahtoa lähteä kokemaan jotain. Tutunomaiselta polulta ei voi eksyä. Reitiltä voi löytää elämyksiä, hyvinvointia edistäviä tehtäviä ja levähdyspaikkoja, kertoo toiminnanjohtaja Leena Knuuttila Pohjois-Karjalan Muisti ry:stä.  

Avajaisten ohjelmassa on

  • tervehdyspuheenvuoroja
  • säveltuokioita ja musiikillisia elämyksiä
  • muistiasiantuntijoita tavattavissa Käräjäkivillä
  • Muistiaktiiveja tavattavissa Lapsuuden kivellä
  • opiskelijoiden ohjaamia tuokioita
  • hanketoimijoiden kohtaamisia ja luontobingo
  • tarjoilua

Muistiviikolla halutaan lisäksi muistuttaa, että jos sinulla tai läheiselläsi on muistisairaus, ota rohkeasti yhteyttä muistiasiantuntijoihin.

Tervetuloa Kaivannonpuistoon!

Joensuun kaupunki
Karelia-ammattikorkeakoulu
Pohjois-Karjalan Muisti ry.

Kaivannonpuisto – ikä- ja muistiystävällinen puistoympäristö 1.4.2023–31.1.2024. Hanketta hallinnoi Karelia-ammattikorkeakoulu ja rahoittaa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto AKKE-rahoituksella.