Karelia-ammattikorkeakoulu mukana Roska liikkuu -tapahtumassa 3.-4.10.2023

Itä-Suomen yliopisto, Savonia-amk, Karelia-amk, korkeakoulujen SYKETTÄ-liikuntapalvelu sekä Savon ammattiopisto Sakky ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria järjestävät yhteisvoimin Roska liikkuu -roskienkeruutapahtuman kahdessa maakunnassa 3.-4.10.2023. Tapahtuma kytkeytyy osaksi toimijoiden liikuntailtapäiviä.

– Kutsumme opiskelijat ja henkilöstön mukaan keräämään roskia joko yksin tai porukalla. Tavoitteena on levittäytyä ympäri kaupunkeja ja maakuntia! Haastamme myös alueen yrityksiä ja organisaatioita lähtemään tyhy-hengessä kävely- tai juoksulenkille ja samalla keräämään roskia. Yhteistyössä on voimaa, kertoo Karelia-ammattikorkeakoulun vastuullisuuskoordinaattori Salla Anttila.

Tapahtuman järjestäjät tarjoavat osallistujille roskapusseja ja hanskoja kampusten Roska liikkuu -tapahtumapisteillä yllä mainittuina aikoina tai sovittaessa etukäteen. Karelia-ammattikorkeakoulun tapahtumapisteet sijaitsevat Tikkarinne- ja Wärtsilä-kampusten pääauloissa. Kaikki tapahtumapisteiden sijainnit varmistuvat lähempänä tapahtumaa.  Tapahtumapisteillä on tarjolla myös rajallinen määrä roskapihtejä ja huomioliivejä. Myös omat roskapihdit tai huomioliivit voi ottaa mukaan.

Kerätyt roskat palautetaan tapahtumapisteelle tai yleisiin/omiin roska-astioihin.

– Toivomme, että tapahtuman jälkeen kukin porukka tai yksittäinen kerääjä ilmoittaa keräämiensä roskapussien määrän. Roskien keruusta voi jakaa kuvia sosiaalisessa mediassa hashtageilla #roskaliikkuu #arjenpienetekoteot

Tapahtumaa on inspiroinut Miljoona roskapussia -kampanja, ja on jatkoa Itä-Suomen yliopiston toteuttamalle Arjen pienet ekoteot -haasteelle ja osa yliopiston Vastuullisuusviestintähanketta.