Voimaharjoittelun perusteet fysioterapeuteille


Harjoittelun ohjaaminen on keskeistä fysioterapiassa ja voima- sekä kestävyysharjoittelu ovat tärkeä osa vaikuttavaa fysioterapiaa. Tässä koulutuksessa pääset syventämään osaamistasi voima- ja kestävyysharjoittelusta Tuomas Rytkösen asiantuntevassa ohjauksessa.

Kaksipäiväisessä koulutuksessa käydään läpi maksimivoiman, nopeusvoiman, lihasmassaharjoittelun sekä ydistetyn voima- ja kestävyysharjoittelun kuormitusfysiologiset ja valmennusopilliset perusteet. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi fyysisen harjoittelun periodisoinnin ja ohjelmoinnin perusteet sekä perehdytään käytännössä maksimivoimaharjoittelun erikoistekniikoihin, kontrastivoimaharjoitteluun sekä unilateraaliseen voimaharjoitteluun.

Koulutuksessa yhdistyy teoria ja käytäntö ja voit soveltaa suoraan tietoa käytännön työhön.
Koulutus on kohdennettu fysioterapeuteille ja loppuvaiheen opiskelijoille (140 op:tä suoritettuna).
Koulutuksen jälkeen saat kurssitodistuksen, jossa on tiivistetysti esitetty koulutuksen sisältö.

Koulutuksen tavoitteet

  • Osaat perusteet voima- ja kestävyysharjoittelusta
  • Tiedät miten voima- ja kestävyys harjoittelua voidaan ohjelmoida ja optimoida kehittymistä
  • Osaat huomioida harjoittelun suunnittelussa palautumisen
  • Osaat käytännössä hyödyntää eri teknikoita harjoittelussa

Koulutuksen keskeiset sisällöt

  • Voima- ja kestävyysharjoittelun perusteet
  • Kehittymisen optimointi ja palautumisen huomiointi
  • Harjoittelun ohjelmointi
  • Käytännön demot

Kouluttaja

Tuomas Rytkönen, (LitM) ja fysiikkavalmentaja

Tuomas Rytkönen on liikuntabiologi (LitM) ja Athletican fysiikkavalmentaja, joka on erikoistunut maksimivoiman, nopeusvoiman, kestovoiman ja lihasmassan kehittämiseen.

Myös yhdistetty voima- ja kestävyysharjoittelu kuuluu Tuomaksen erikoisosaamisalueisiin.

Tuomas on fysiikkavalmentanut viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana ammatikseen kovalla tuloskehityksellä kymmenien urheilulajien urheilijoita ja kuntoilijoita.


Lue lisää ja Tutustu Tuomakseen

Koulutusaika

21.-22.1.2025 klo 9.00 – 16.00
Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu, koulutustila ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuspäivään sisältyy 60 min lounastauko. Lounas on omakustanteinen. Lisäksi pidetään lyhyempiä taukoja. Osallistujat saavat koulutuspäivän aikana veloituksetta yhdet kahvit. Koulutusryhmään otetaan enintään 25 osallistujaa. 

Hinta

Osallistujahinta 480 € (sis. alv 25,5 %)

Ilmoittautuminen koulutukseen on samalla sitoumus osallistujamaksun maksamiseen (lasku). Ilmoittautuessasi koulutukseen voit valita laskutuserien määrän (1-2).
Karelia Ammattikorkeakoulu Oy laskuttaa osallistujamaksun arvonlisäveroineen maksuehdolla 14 päivää netto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 20.12.2024 klo 16.00 mennessä.
Voit maksaa koulutuksen 1 – 2 erässä. Maksuerien määrän voit valita ilmoittautumisen yhteydessä.

Osallistujat otetaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Saat ilmoittautuessasi sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä sähköpostitse käytännän järjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle.
Karelia-ammattikorkeakoulu pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen, mikäli koulutusryhmää ei saada täyteen. Koulutuksen toteutumisesta tai peruutuksesta ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostilla.

Koulutus toteutetaan, mikäli määräaikaan mennessä on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia, vähintään 12 osallistujaa. Koulutusryhmän koko on enintään 25 osallistujaa. Jos koulutusryhmä on ilmoittautuessa tullut täyteen, on mahdollista ilmoittautua jonotuslistalle. Koulutukseen otetaan jonotuslistalta osallistujia, mikäli ryhmään vapautuu paikkoja.

Peruutusehdot:
Osallistumisen peruutuksesta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tai kokonaan peruuttamatta jättämisestä veloitetaan koulutuksen hinta kokonaisuudessaan. Koulutuksen keskeyttäminen ei oikeuta osallistujamaksun palauttamiseen. Tarvittaessa esim. esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruutukset ja osallistujan vaihdokset tulee tehdä kirjallisesti käytännönjärjestelyistä vastaavalle yhteyshenkilölle.

Lisätietoja

Käytännön järjestelyt: Anne Prepula, palveluliiketoiminnan koordinaattori, p. 050 311 9167, [email protected] Koulutuksen sisältö: Noora Silvennoinen, opettaja, TtM, ft OMT, työ ft, [email protected]

Sinua saattaa kiinnostaa

Tutustu fysio- ja toimintaterapeutin tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Tutustu amk-tutkintokoulutuksiin
Järjestämme fysioterapeuteille jatkuvasti mahdollisuuksia päivittää osaamista. Tutustu tulossa oleviin koulutuksiin
Haluatko jatkossa uutiskirjeemme, jossa kerromme tulevista koulutuksista? Ilmoittaudu tästä uutiskirjeen tilaajaksi