Muistiasiantuntijuuden täydennyskoulutus

Pätevöidy muistiasiantuntijaksi muistiosaamisen opinnoilla

Kohtaatko työssäsi muistisairauteen sairastuneita ja heidän läheisiään? Oletko kiinnostunut muistityöstä ja sen kehittämisestä?

Karelia-ammattikorkeakoulussa alkaa keväällä 2024 Muistiasiantuntijuuden täydennyskoulutus (15 op).
Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, joilla on kiinnostus sekä oman muistiosaamisen että muistiystävällisten käytäntöjen ja muistityön kehittämiseen.

Opintojen keskeiset sisällöt koskevat muistisairauksien näyttöön perustuvaa hoitoa, kokonaisvaltaisuutta muistisairauksien tunnistamisessa, toteamisessa ja seurannassa, sekä monialaista yhteistyötä muistityössä ja sen kehittämisessä.

Toteutus

Muistiasiantuntijuuden täydennyskoulutuksen koulutusaika on 1.2. – 29.10.2024.
Koulutus toteutetaan pääasiallisesti verkko-opintoina Moodle-oppimisympäristössä, itsenäisesti opiskellen.
Itsenäisesti opiskeltuja tietoja syvennetään ja niihin liittyviä käytännön taitoja harjoitellaan myös Joensuussa ja Kuopiossa järjestettävissä lähipäivissä (1-2 päivää). Ilmoittautuminen koulutukseen 3.12.2023 mennessä.

Myös Karelia-ammattikoulun avoimessa ammattikorkeakoulussa on mahdollista suorittaa laajasti Muistiterveyden opintoja. Muistiterveyden opinnot ovat hyvä perusta muistiasiantuntijuuden täydennyskoulutuksen opinnoille.

Tiettyihin julkisen sektorin muistityön tehtäviin edellytetään 30 opintopisteen laajuiset muistiopinnot. Sinulla on mahdollisuus suorittaa Kareliassa jopa 30 opintopisteen laajuiset Muistiosaamisen opinnot. Kokonaisuus muodostuu itsenäisesti, täysin verkko-opintoina suoritettavista avoimen AMK:n Muistiterveyden opinnoista (15 op) sekä Muistiasiantuntijuuden täydennyskoulutuksesta (15 op). 


Lisätietoja

etunimi.sukunimi(at)karelia.fi
Käytännön järjestelyt: Anne Prepula, palveluliiketoiminnan koordinaattori, p. 050 311 9167
Opintojen sisältö: Lehtorit Eini Hyppönen ja Jonna Puustinen