Muistiasiantuntijuuden täydennyskoulutus

Välitän sinusta -tapahtumassa kohdataan yhdistävän toiminnan äärellä

Seitsemän eri järjestötoimijaa astuu esille Välittämisen päivän kunniaksi perjantaina 24.11. klo 15-17 Iso Myyssä järjestettävässä Välitän Sinusta -tapahtumassa. Välittämisen päivän tarkoitus on innostaa ja kannustaa kaikenikäisiä ihmisiä välittämään toisistaan. Välitän sinusta -tapahtumassa pohditaan erilaisia tapoja toisista välittämiseen ja huolehtimiseen. Samalla tutustutaan järjestöjen toimintoihin, joissa on ihmisten kohtaaminen onnistuu yhteisen tekemisen ja mielenkiinnon kohteiden äärellä. Välitän Sinusta -tapahtuma on suunniteltu ja toteutettu järjestöjen yhteistyöllä.

Tapahtumaa tekemässä ovat Pohjois-Karjalan Martat, Pohjois-Karjalan Sydänpiiri, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys, Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys, Soroppi, SPR, Joensuun Setlementti sekä Karelia-AMK:n Oppimis- ja palveluympäristö TARMO. Tapahtuman järjestelyjä koordinoi Karelia-ammattikorkeakoulun Sote Hyte Living Lab -hanke.

Osallisuus koskee kaikkia

Osallisuus ja yhteisöllisyyden kokemus ovat asioita, joita kaikki tapahtumassa esillä olevat toimijat haluavat maakunnassamme vahvistaa. Yksinäisyyden ehkäiseminen ja osallisuuden vahvistaminen on myös yksi Pohjois-Karjalan Hyvinvointistrategian 2020-2025 painopisteistä. Jokaisella meistä on tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi. Pienetkin kohtaamiset ihmisten välillä ovat arvokkaita. Välitän sinusta -tapahtuman taustalla onkin ajatus siitä, että meistä jokainen voi omalla toiminnallaan osoittaa huomaavaisuutta, auttaa liittymään ja helpottaa jonkun toisen yksinäisyyden kokemusta.

Kohtaamisia syntyy luontaisen tekemisen ja yhteisten mielenkiinnon kohteiden kautta. Mahdollisuuksia tällaiseen yhteiseen tekemiseen löytyy paikallisten järjestöjen toiminnasta, ja välittämisen päivän tapahtumassa näihin on helppo päästä tutustumaan. Samalla saattaa tulla tehneeksi pienen välittämisen teon vaikka ihan vahingossa!