Tulevaisuuden työkyky – Korkeakouluopiskelijoiden opiskelukyvyn ja opintojen edistäminen digitaalisuutta hyödyntäen

Hyvä opiskelukyky on opintojen sujuvan etenemisen edellytys. Hankkeen tavoitteena on tukea korkeakouluopiskelijan sujuvaa etenemistä opinnoissaan, kehittää ja tarjota varhaisen havainnoinnin ja tuen keinoja sekä ehkäistä opintojen keskeytymistä. Tavoitteena on ennakoiva opiskelukyvyn tukeminen sekä opiskelun haasteiden varhainen havaitseminen.

Hankkeessa kehitetään keinoja, joilla tuetaan opiskelukyvyn eri osa-alueita, esimerkiksi opiskelijan arjen hallinta, opiskeluhyvinvointi ja tulevaisuudessa tarvittavat työelämätaidot. Näitä tuetaan kehittämällä ja hyödyntämällä uusia pedagogisia ratkaisuja, digitaalisia välineitä ja järjestelmiä. Hankkeessa luodaan ja pilotoidaan erilaisia keinoja, joilla opiskelija pystyy kehittämään tulevaisuuden työkykyä jo opiskeluaikana. Hankkeen kehittämistoimissa tehdään yhteistyötä KELAn ja YTHS:n kanssa.

Kehittämistoimenpiteitä tehdään neljän työpaketin kautta:

  1. Varhaisen tuen kehittäminen opiskelukyvyn tukemisessa, mm. ryhmämuotoisen tuen ja oppimisanalytiikan kehittämisen avulla
  2. Opiskelukyvyn edistämisen opinnollistaminen
  3. Opintojen etenemisen seurannan pelillistäminen, digitaalinen kokeilu
  4. Pedagoginen hyvinvointi ja saavutettavuus

Hanke toteutetaan ylimaakunnallisena ryhmähankkeena. Toiminta-alueena on Pohjois-Karjala ja Pohjois-Savo. Hankkeen kohderyhmänä ovat Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä henkilöstö.

Hanke on EU:n osarahoittama ja sen toiminta-aika on 1.8.2023-31.7.2026. Ryhmähankkeen hallinnoija on Karelia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina ovat Savonia-ammattikorkeakoulu ja Joensuun seudun erilaiset oppijat ry.

Lisätietoja