Projektipäälliköksi pääkaupunkiseudulle

eemil räsänen

Eemil Räsänen

Projektipäällikkö, Tahcon Oy

”Karelian talotekniikan opinnoissa sain kokonaiskäsityksen ja -hallinnan talotekniikan eri osa-alueista. Vaikka opintojen aikana saatoinkin aprikoida vaikkapa rakennusautomaation opiskelun hyödyllisyyttä, on nykyisissä työtehtävissä arvokasta, että tiedän mahdollisimman kattavasti omasta alastani.”

Työskentelen projektipäällikkönä Tahcon Oy:ssä talonrakentamisen projektinhallinnan parissa. Työtehtäväni koostuu kahdesta osa-alueesta, jotka ovat korjaushankkeiden projektinjohtajana sekä uudis- ja korjaushankkeiden LVIA-valvojana.  

Projektijohtajana tehtäväni ovat hankesuunnittelun ohjaus, suunnittelun valmistelu suunnittelijavalintoineen, suunnittelun ohjaus, rakentamisen valmistelu urakoitsijavalintoineen, rakentamisen ohjaus, vastaan- ja käyttöönoton valvonta, takuuajan tehtävät ja turvallisuuskoordinointi.  

LVIA-valvojana tehtäväni ovat LVIA-tekniset valvontatehtävät, tekninen laadunvalvonta, ajallinen laadunvalvonta, taloudellinen laadunvalvonta, dokumentointi. 

Valmistumiseni jälkeen ehdin työskennellä projekti-insinöörinä pari vuotta Takoi Yhtiöt Oy:ssä, jossa tehtäväkenttäni oli hyvin samantapainen kuin nykyisessäkin työssäni. Työpaikkani edellytti muuttamista Helsinkiin, mutta olin valmistumisvaiheessa avoin tulevan asuinpaikkani suhteen: Pääasia oli, että saisin mieleiseni työtehtävät. Pääsinkin töihin heti valmistuttuani. 

Kareliasta talotekniikan kokonaisvaltaista hallintaa 

Karelian talotekniikan opinnoissa sain kokonaiskäsityksen ja -hallinnan talotekniikan eri osa-alueista. Vaikka opintojen aikana saatoinkin aprikoida vaikkapa rakennusautomaation opiskelun hyödyllisyyttä, on nykyisissä työtehtävissä arvokasta, että tiedän mahdollisimman kattavasti omasta alastani. Alan kokonaisvaltainen ymmärtäminen ja tietenkin ihmiset olivatkin minulle parasta antia opiskeluajastani Kareliassa.  

Toimialaan sain opinnoissa tuntumaa myös, kun oppitunneilla vieraili eri yritysten edustajia kertomassa yrityksistä ja tuotteista. Se loi tulevaisuuden näkymiä alan opiskelijalle. Ainutkertaisia muistoja ja vieläkin voimassa olevia ystävyyssuhteita syntyi myös opiskelijavaihdossa Etelä-Koreassa, jossa vietin yhden lukukauden. Ajasta todisteena on myös se, että pelaan nykyäänkin tennistä Seoul Tech -yliopistossa suorittamani vapaavalintaisen tenniskurssin innostamana. 

Ongelmanratkaisutaidoilla ja maalaisjärjellä pääsee pitkälle 

Talotekniikkaa ja sen opiskelua kannattaa harkita ennakkoluulottomasti. Opinnoissa tärkeintä on, että on ongelmanratkaisutaitoja ja maalaisjärkeä. Hyötyä on myös siitä, että osaa toimia yhdessä erilaisten ihmisten kanssa ja hankkia tietoa, sekä käyttää sitä oikein. Näillä minä pärjäsin opinnoissani, ja joka päivä työssäni tulee paljon ideoita tulevaisuuden suhteen. Liikaa ei kannata luvata, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä!