Vahvoja tietoja ja taitoja energiaratkaisujen edistämiseen

Riku Ikonen näytteenotossa järvellä

Riku Ikonen

”Päätin hakeutua Kareliaan opiskelemaan tekniikkaa sen maineen ja monipuolisten opetusohjelmien vuoksi. Energia- ja ympäristötekniikasta kiinnostuin, koska se tarjosi laajan katsauksen alaan, mahdollisuudet käytännön harjoitteluun ja erinomaisen opetussuunnitelman.”

Olen Riku Ikonen, 25-vuotias energia- ja ympäristötekniikan insinööriopiskelija. Olen aina ollut kiinnostunut tulevaisuuden mahdollisuuksista ja uusista innovaatioista, joten päätin hakeutua Kareliaan opiskelemaan tekniikkaa sen maineen ja monipuolisten opetusohjelmien vuoksi. Energia- ja ympäristötekniikasta kiinnostuin, koska se tarjosi laajan katsauksen alaan, mahdollisuudet käytännön harjoitteluun ja erinomaisen opetussuunnitelman.

Käytännön projektit ovat parasta

Opintojeni aikana olen erityisen kiinnostunut energia- ja ympäristötekniikan koulutuksessa tarjolla olevista opintojaksoista, jotka tarjoavat syvällistä tietoa alastani. Modernit opetusmenetelmät ovat vastanneet odotuksiani. Parasta on ollut päästä osallistumaan käytännön projekteihin ja ryhmätöihin, kuten vesistöihin liittyviin käytännön mittauspäiviin maastossa. Maastopäivinä saamme ottaa näytteitä vesistöistä, ja seuraavana päivänä analysoimme näytteet laboratoriossa. Tämä kokemus on avannut silmäni alan monipuolisuuteen ja siihen, kuinka monipuolisia tehtäviä insinööriksi opiskeleva voi saada.

Myös erilaiset projektit paikallisten yritysten ja hankkeiden kanssa ovat olleet kiinnostavia ja työelämään hyvin valmistavia kokonaisuuksia. Erilaiset yritysvierailut, esimerkiksi energiantuotantolaitoksiin, ovat olleet mielenkiintoisia kokemuksia, joissa pääsemme näkemään luennoilla opitun asian käytännössä. Kareliassa insinööriksi opiskeleville tarjotaan laajat käytännönläheiset mahdollisuudet oppia laboratorioissa, luennoilla ja maastoissa. Opiskeluyhteisö on avulias ja kannustava, mikä tekee opiskelusta mukavaa, erityisesti insinööriksi opiskellessa, kun opiskeluyhteisö on tiivis ja aktiivinen.

Tulevaisuuden energiaratkaisuja edistämään

Suosittelisin Kareliaa ja omaa koulutustani kaikille, jotka haluavat saada laadukasta koulutusta, käytännön kokemusta ja mahdollisuuden verkostoitua alansa ammattilaisten kanssa. Erityisesti, jos koet, että tulevaisuuden haasteiden ratkaiseminen on sinulle mielekästä, tämä ala sopii juuri sinulle! Näen itseni muutaman vuoden kuluttua työskentelemässä energia- ja ympäristötekniikan parissa, edistäen tulevaisuuden energiaratkaisuja kestävästi ja ympäristöstä huolehtien, hyödyntäen Kareliasta saamiani vahvoja tietoja ja taitoja. Odotan innolla tulevia haasteita ja mahdollisuuksia, joita Karelia ja energia- ja ympäristötekniikka tuovat mukanaan.