sairaanhoitaja erillishaku

Kareliassa käynnistyy kielituettu sairaanhoitajakoulutus syksyllä 2024

Karelia-ammattikorkeakoulu ja Siun sote ovat käynnistäneet tämän vuoden alussa Sairaanhoitajaksi Pohjois-Karjalaan -hankkeen, jossa kehitetään Pohjois-Karjalaan räätälöity työnantajalähtöinen ulkomaalaistaustaisiin henkilöihin kohdentuva rekrytointi-, toteuttamis- ja työllistymismalli sairaanhoitajakoulutukseen.

Hankkeen myötä Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy syksyllä 2024 sairaanhoitajakoulutus, jossa 25 ulkomaalaistaustaista sairaanhoitajaopiskelijaa aloittaa opinnot kielituetusti. Vuonna 2022 tehdyn tarveselvityksen mukaisesti pilottikielenä toimii venäjä.

Koulutus on suomenkielinen, mutta kahden ensimmäisen opiskeluvuoden aikana käytetään venäjää opetuksen tukikielenä. Koulutus on tarkoitettu venäjää puhuville henkilöille, joiden suomen kielen taito ei vielä riitä suomenkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen.

Opiskelija tekee kielituettuun sairaanhoitajakoulutukseen liittyvät harjoittelut Siun soten yksiköissä. Sairaanhoitajakoulutuksen tavoitteena on, että valmistuttuaan opiskelija osaa kokonaisvaltaisesti hoitaa asiakasta suomen kielellä.

Lisäksi Siun sote tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä osapäiväisesti hoitoalan työtehtävissä opintojen aikana. Valmistumisvaiheessa syksyllä 2027 opiskelijalle tarjotaan kokoaikaista työtä sairaanhoitajana Pohjois-Karjalan alueella.

Erillishaku venäjän kielellä tuettuun sairaanhoitajakoulutuksen tapahtuu Opintopolussa 26.2.-15.3.2024. Hakuvaiheeseen sisältyy myös ennakkotehtävä, ja hakijan suomen kielen taitotaso tarkastetaan vielä valintakokeessa yksilöhaastattelulla ja kirjallisella testillä.

Hakijan tulee asua Suomessa ja olla korkeakoulukelpoinen. Korkeakoulukelpoisuus tarkoittaa, että hakija on suorittanut esimerkiksi lähtömaassaan koulutuksen, joka antaa siellä kelpoisuuden korkeakouluopintoihin tai korkeakoulututkinnon.

Sairaanhoitajaksi Pohjois-Karjalaan hanke, 1.1.2024-31.12.2027 (ESR+ ). Ryhmähanke, päätoteuttaja Karelia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Pohjois-Karjalan hyvinvointialue.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja hakemisesta www.karelia.fi/sairaanhoitaja.