Erasmus+ Digital Decathlon -kilpailun päätöstilaisuus Firenzessä

Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijatiimi ja kaksi valmentajaa Karelian henkilöstöstä osallistuivat Erasmus+ Digital Decathlon -kilpailun päätöstilaisuuteen Italiassa, Firenzessä, 13.-16.2.2024. Tilaisuus oli päätös syksyllä 2023 Wuppertalissa, Saksassa, käynnistyneelle projektille. Menomatka Italiaan käynnistyi seikkailullisesti, kun kaukojunavuorot peruttiin vain hetkeä ennen lähtöä ja matka Helsinki-Vantaalle tehtiin vuokra-autolla. Lopulta perille päästiin kuitenkin aikataulun mukaisesti.

Suunnittelukilpailu hallirakennuksen uudelleenkäytöstä

Digital Decathlon -suunnittelukilpailussa opiskelijaryhmät tekivät hallirakennuksen uudelleenkäytön suunnittelun viiden hengen ryhmissä. Suunnittelutyö oli jaettu kymmeneen eri pienempään kokonaisuuteen liittyen arkkitehtuuriin, rakenne- ja talotekniikkaan, tuotannonsuunnitteluun, digitalisaatioon ja vastuullisuuteen. Opiskelijaryhmät muodostuivat eri korkeakoulujen opiskelijoista ja työtä he tekivät lokakuun ja helmikuun välisenä aikana.

Digital Decathlon -kilpailuun osallistuneet opiskelijat ja valmentajat Firenzessä. Kuva: Christian Heins.

Ohjelma paikan päällä

Paikan päällä Italiassa opiskelijoiden agendalla oli töiden viimeistely, esillepano ja esittäminen. Korkeakoulujen henkilöstö puolestaan suunnitteli seuraavaa toteutusta ja arvioi työt. Ohjelman ohessa osallistujat pääsivät osallistumaan samaan aikaan kampuksella järjestettyyn MedGreen Forum -konferenssiin, jossa käsiteltiin ilmastonmuutosta ja rakennettua ympäristöä Välimeren maiden kontekstista.

Kilpailun huipennuksena tiimit esittelivät työnsä ja voittajat julkistettiin. Voittajaksi valittiin neljännen tiimin työ, joka oli tasapainoinen ja hyvä kokonaisuus. Kilpailun ohessa vietettiin aikaa Firenzessä tutustuen kaupunkiin ja nauttien italialaisesta kulttuurista. Kotiin palattiin väsyneinä, mutta tyytyväisinä kokemukseen. Digital Decathlon -kilpailu jatkuu vuoden 2024 syksyllä uudella aiheella. Tavoitteena on innostaa mukaan yli 100 opiskelijaa viidestä oppilaitoksesta.

Kuvat: Juuso Kokkonen.

Laajempi matkaraportti on luettavissa täältä.

Karelia-ammattikorkeakoulun tiimi:

  • Anastasia Antoniadou
  • Akusti Toivonen
  • Mitja Turunen
  • Niko Norrback
  • Ossi Laakkonen (valmentaja)
  • Juuso Kokkonen (valmentaja)

Digital Decathlon -kilpailussa on Karelia-ammattikorkeakoulun lisäksi mukana seuraavat korkeakoulut:

  • Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth
  • Bergische Universitaet Wuppertal
  • Universita Degli Studi Di Firenze
  • Politechnika Warszawska

Lisätietoja Digital Decathlon -kilpailusta:
http://www.digitaldecathlon.projekt.jade-hs.de/
https://www.instagram.com/digitaldecathlon


Kirjoittajat:
Juuso Kokkonen, projektikoordinaattori, Karelia-ammattikorkeakoulu
Ossi Laakkonen, opettaja, Karelia-ammattikorkeakoulu

Kansikuva: Matheus De Moraes Gugelmim