Harjoitteluissa pääsee kokeilemaan omia siipiä

Roni Heiskanen

”Sosionomikoulutuksessa on ehdottomasti parasta se, että opettajilla on kokemusta työelämästä, mikä näkyy oppitunneilla. Toinen kehuttava juttu on kaikki meidän harjoittelut ja muut projektit, joissa pääsemme tutustumaan työelämään ja kokeilemaan omia siipiä!”

Olen Roni Heiskanen, 22-vuotias sosionomiopiskelija. Se, että mie oon nyt opiskelemassa sosionomiksi ei ole itsestäänselvyys. Kun valmistuin lukiosta keväällä 21, olin hakenut yhteishaussa opiskelemaan taloustiedettä, ja vielä samana vuonna, kun sosionomiopinnot alkoivat, mie vielä harjottelin talousmatematiikkaa. Pitemmän päälle matematiikan pyörittely ei kuitenkaan ollut se oma juttu, joten jätin yliopiston tauolle ja menin vapaaehtoistyöhön. Siellä tapasin sosionomin, joka suositteli alaa miulle. Ei mennyt pitkään, kun kevään yhteishaussa hainkin sitten Kareliaan opiskelemaan. Karelia valikoitui sen takia, kun sen tarjoama koulutus vaikutti hyvältä, ja Joensuu oli tuttu kaupunki, jonne halusin palata Helsingistä.

Minua sosiaalialassa viehättää se, että pääsen auttamaan ihmisiä juuri omalla tavalla ja olemaan luova. Opintojen myötä olen päässyt myös tutustumaan opiskelijoiden ja opettajien yhteisöihin, mikä on vahvistanut tunnetta siitä, että kuulun tänne. Sosionomikoulutuksessa on ehdottomasti parasta se, että opettajilla on kokemusta työelämästä, mikä näkyy oppitunneilla. Toinen kehuttava juttu on kaikki meidän harjoittelut ja muut projektit, joissa pääsemme tutustumaan työelämään ja kokeilemaan omia siipiä!

Yksi projekti, joka tulee mieleen on, kun pääsimme suunnittelemaan ensimmäisen vuoden moniammatillisissa opinnoissa hyvinvointipäivää ammattikouluikäisille nuorille, ja saatiin järjestää ihan mitä haluttiin nuorten toiveiden pohjalta. Päädyimme järjestämään sitten työpaja, jossa yhdistyi musiikki ja tunnetaidot. Luulimme aluksi, ettei kukaan lähde mukaan, mutta loppujen lopuksi huomattiin, että nuorethan oikeasti tykkäsivät siitä, mitä olimme heille tehneet.

Kareliaa voisin suositella ihan kaikille, jotka löytävät täältä omalta kuulostavan alan! Meidän kaikkien alojen yhteisöt ovat erittäin ”lupsakoita”, joten tänne on helppo tulla. Joensuu kaupunkina on juuri sopivan kokoinen opiskelijalle ja kaikki tärkeä löytyy läheltä. Opiskelijoihin pääsee tutustumaan myös, koska noin kolmasosa Joensuulaisista on opiskelijoita! Omaa alaa suosittelen etenkin, jos kokee haluavansa auttaa muita ihmisiä!

Karelia tarjoaa tosi hyvät mahdollisuudet mennä työelämään heti opintojen jälkeen. Luulenpa, että itsekin olen töissä jonkin aikaa valmistautumisen jälkeen, mutta jossain vaiheessa ajattelin kouluttautua pidemmälle. Sosionomitutkinto on hyvä pohja lähteä opiskelemaan esimerkiksi psykoterapeutiksi tai sosiaalityöntekijäksi!