Sairaanhoitajan laillistamisväylä Suomessa (SAILA)

Oletko valmistunut sairaanhoitajaksi EU-/ETA-maiden ulkopuolella, mutta sinulla ei vielä ole Valviran myöntämää oikeutta työskennellä sairaanhoitajana Suomessa?  Hae sairaanhoitajan laillistamisväylälle Kareliaan, ja pätevöidy laillistetuksi sairaanhoitajaksi Suomessa. Opintojesi jälkeen haet tutkinnon laillistamista Valviralta.

Laillistamisväyläsi suunnitellaan yksilöllisesti aiemman osaamisesi ja Valviran vaatimusten perusteella. Lähtötilanteessa kartoitetaan muun muassa kielitaitosi ja aikaisempi työkokemuksesi.

Yksilölliseen täydennyskoulutukseesi kuuluu verkko-opintoja, erilaisia osaamisen näyttöjä sekä omalla kampuksella toteutettavaa lähiopetusta. Harjoittelut pyritään järjestämään omalla hyvinvointialueella, mahdollisuuksien mukaisesti palkallisina.

Hakeminen

Opiskelupaikkoja: 15

Kesto: 6 – 12 kk

Tutkintonimike: Sairaanhoitaja (AMK) 

Koulutuspaikka: Tikkarinne-kampus

Opetus: Lähiopetusta on Tikkarinne-kampuksella muutamana päivänä kuukaudessa kello 8-16 välillä. Lisäksi opetusta on verkossa muutamia kertoja kuukaudessa. Opetusta ei ole joka päivä. Teet myös 1-4 harjoittelua, joiden pituus on 5 viikkoa. Mikäli olet töissä, osan harjoitteluista voit tehdä omalla työpaikallasi palkallisena työnä.    

Hakuaika: 25.3. – 26.4.2024.
SIMHE-ohjaaja Taru Väisänen auttaa tarvittaessa hakemuksen tekemisessä Luotsissa ma 22.4. kello 14-16 (Kauppakatu 29, 80100 Joensuu).

Valintaperusteet: suomen kielen taito,  työkokemus sosiaali- ja terveysalalta sekä englannin kielen osaaminen

Lisätietoja koulutuksesta antaa yliopettaja Elina Turunen, [email protected]. Hakemisesta tietoja antaa Karelian Hakijapalvelut, [email protected].