Four students

Karelian ylemmät amk-tutkinnot vetovoimaisia kevään yhteishaussa

Karelia-ammattikorkeakouluun saapui 27.3.3024 päättyneessä kevään toisessa korkeakoulujen yhteishaussa yhteensä 5296 hakemusta, joista 1426 oli ensisijaiseksi valittuja hakukohteita. Sekä ensisijaisten että kokonaishakijamäärä kasvoivat edelliseen vuoteen verrattuna.

Amk-tutkintoon johtavista koulutuksista vetovoimaisimmat eli eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin, olivat toimintaterapeuttikoulutus, sosionomikoulutus sekä tietojenkäsittelyn koulutus.

Karelian ylempien ammattikorkeakoulututkintojen hakijamäärä kasvoi huomattavasti viime vuoteen verrattuna. Erityisesti hakijamäärän nousu näkyy Johtamisen ja liiketoimintaosaamisen, Sosiaali- ja terveysalan johtamisen sekä Teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksissa, joissa kaikissa hakijamäärä kolminkertaistui edellisiin hakuihin verrattuna.

– Jatkossa kaikki Karelian suomenkieliset ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot opiskellaan kokonaisuudessaan verkossa. Tämä mahdollistaa paikkariippumattoman opiskelun, mikä sopii erityisesti työssä käyvien opiskeluun. On hienoa, että tämä näkyy meillä näin hienosti myös hakijamäärissä, kertoo rehtori Petri Raivo.

Ammatillisella perustutkinnoilla hakeneiden määrä oli tänä vuonna samalla tasolla kuin ylioppilastutkinnon suorittaneiden määrä. Kaikista hakijoista hieman yli kolmasosa on pohjoiskarjalaisia, mutta myös uusimaalaiset ja pohjoissavolaiset hakijat ovat löytäneet Karelian koulutustarjonnan.

Karelia-ammattikorkeakoulussa oli kevään toisessa korkeakoulun yhteishaussa 900 opiskelupaikkaa, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja oli 210. Opiskelijoita valitaan koulutuksiin useammalla eri valintatavalla, joista yleisimmät ovat todistusvalinta sekä kesäkuun alussa järjestettävä AMK-valintakoe.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024. Opinnot alkavat elokuussa 2024.