Mehtimäki

Mehtimäen hyvinvoinnin ja liikunnan testausasema

Mehtimäki-hankkeen rahoittajien logot

Mehtimäen hyvinvoinnin ja liikunnan testausasema – uutta liiketoimintaa, palveluita ja yrittäjyyttä -kehittämishankkeella haetaan rohkeasti kasvua luomalla uudenlainen alusta liikuntaliiketoiminnalle, oppimiselle ja tutkimukselle.

Hanke vastaa yritysten kasvun edistämiseen ja uusien työpaikkojen luomiseen kehittäen yhdessä alueen liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjien sekä urheiluseurojen kanssa suunnitelman Mehtimäen alueen liikuntaliiketoiminnan kehittämiseksi sekä hyvinvointipalvelujen tarjoamiseksi. Alusta mahdollistaa myös tutkimuslähtöisen liiketoiminnan syntymisen ja opiskelijalähtöisen innovaatiotoiminnan. Alusta luo monialaisen tutkimus- ja oppimisympäristön liikunnan ja hyvinvoinnin aloille tiivistäen koulutusorganisaatioiden yhteistyötä ja lisäten koulutusten vetovoimaisuutta.

Toiminta sijoitetaan fyysisesti Joensuu Areenaan, mutta erilaiset liikkuvat palvelut sekä etä- ja hybridiratkaisut mahdollistavat testaus- ja mittauspalvelujen saavutettavuuden maakunnallisesti. Kehittämishankkeen toteutuksen tukena toimii hankekokonaisuuteen kuuluva investointihanke, jonka avulla tehtävät investoinnit mahdollistavat laajan kohderyhmän tarpeita palvelevan testaus- ja mittausympäristön rakentumisen.

Hankkeen toteuttavat ryhmähankkeena Joensuun kaupunki, Itä-Suomen liikuntaopisto, Karelia Ammattikorkeakoulu Oy ja Itä-Suomen yliopisto. Joensuun kaupunki on kehittämishankkeen päätoteuttaja ja koordinoija. Kehittämishankkeen osalta yhteyshenkilö on projektipäällikkö Tuomas Karjalainen [email protected].

Tavoitteet

– Luoda uudenlainen, tunnistettava ja saavutettava liikunnan ja hyvinvoinnin alusta, joka mahdollistaa uuden liiketoiminnan, innovaatioiden ja hyvinvoinnin palvelujen syntymisen.
-Toiminnallisen hyvinvointialustan luominen, jossa yrittäjät pystyvät tarjoamaan ja kehittämään palvelujaan ja jossa moniammatillinen osaaminen kohtaa ja synnyttää innovaatioita.
-Moniammatillisen oppimisympäristön luominen, joka tiivistää koulutusorganisaatioiden yhteistyötä ja edistää koulutusten vetovoimaisuutta.
-Kehittää liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimuslähtöistä innovaatiotoimintaa erityisesti fotoniikan osaamisalueella.
-Kehittää toimintamalli, joka mahdollistaa sujuvan monialaisen yhteistyön sekä tilojen optimaalisen hyödyntämisen.
-Kehittää toimintamalli, jossa liikkuvien palvelujen ja erilaisten etä- ja hybridiratkaisujen kehittämisen kautta on mahdollista tukea liikunta- ja hyvinvointialan palveluita ja osaamista koko maakunnan alueella.

Toimenpiteet

Kehittämishanke koostuu yhteensä viidestä työpaketista, joiden vetovastuut jakaantuvat toteuttajaorganisaatioiden osalta seuraavasti:

Työpaketti 1 – Joensuun kaupunki
Hankkeen kokonaiskoordinaatio ja viestintä

Työpaketit 2 ja 3 – Itä-Suomen liikuntaopisto Oy
Testaus- ja mittausympäristön rakentaminen ja uuden liiketoiminnan alusta tulevaisuuden hyvinvointipalveluille

Työpaketti 4 – Karelia-ammattikorkeakoulu
Oppimisympäristön rakentaminen ja maakunnallisten liikkuvien palveluiden kehittäminen

Työpaketti 5 – Itä-Suomen yliopisto
Liikunnan ja urheilun tutkimuksen ja sen yhdistämisen lisätyn todellisuuden mahdollisuuksiin

Hankeaika

1.10.2023-31.12.2025

Hankkeen rahoitus

Joensuun kaupunki, Itä-Suomen liikuntaopisto Oy, Karelia-ammattikorkeakoulu Oy ja Itä-Suomen yliopisto yhteensä 1 208 583 €, josta Euroopan oikeudenmukaisen siirtymän rahaston rahoitusta (JTF) 966 868 €

Kehittämishankkeen rinnalla toteutettavan Mehtimäen hyvinvoinnin ja liikunnan testausasema – investointihankkeen toteutusaika on myös 1.10.2023 – 31.12.2025. Investointihankkeen toteuttaa Karelia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto. Investointihankkeen avulla tuetaan Mehtimäen hyvinvoinnin ja liikunnan testausaseman sekä maakunnallisten liikkuvien palveluiden rakentumista.

Investointihankkeen rahoitus

Karelia Ammattikorkeakoulu Oy ja Itä-Suomen yliopisto yhteensä 964 758 €, josta Euroopan oikeudenmukaisen siirtymän rahaston rahoitusta (JTF) 675 330 €

Yhteystiedot

projektipäällikkö Jaana Kurki
[email protected] +358 50 342 2889