Kareliassa kisaillaan SuperNurse -tittelistä perjantaina 17.5.2024

Hoitoala on nauttinut viime vuodet pääasiassa negatiivisesta julkisuudesta. Sairaanhoitajat vaihtavat alaa ja hakijamäärät sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutuksiin ovat koko ajan laskeneet. Alan tärkeyden myöntää kaikki ja sen yhteiskunnallinen merkitys korostui koronan myötä entisestään.

Karelia-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutuksessa ollaan haluttu päästä pois negatiivisuuden kierteestä ja korostaa alan positiivisia puolia. Tästä syntyi Karelian oma SuperNurse –kilpailu, joka toteutettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2023. Tapahtuma syntyi kansainvälisen sairaanhoitajapäivän vieton pohjalle. Kansainvälistä sairaanhoitajapäivää on vietetty vuodesta 1965 asti ja sen paikaksi on vakiintunut hoitotyön äidin, Florence Nightingalen syntymäpäivä, 12.5.

– Tänä keväänä päivä osui sunnuntaihin, joten päätimme yhden päivän juhlimisen sijaan viettää kokonaista viikkoa juhlistaen sairaanhoitajuutta. Ja viikko huipentuu SuperNurse-kisailuun perjantaina 17.5.2024, kertoo lehtori Petri Ronkainen.

SuperNurse -kisassa Karelian sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijat kilpailevat neljän hengen joukkueissa hoitamisen taitoja ja tiimitoimintaa vaativissa, kinkkisissä – mutta hauskoissa – tehtävissä. Kilpailuun osallistuminen on vapaaehtoista ja osallistujatiimit suorittavat kisaan valmistautumiseen oman opintojakson. Kilpailun kantavana teemana ja tausta-ajatuksena on potilasturvallisuuden varmistaminen. Tämän vuoden lisäteemana on kokonaisvaltainen hyvinvointi. SuperNurse ei enää ainoastaan osaa paljon temppuja, vaan huolehtii myös itsestään ja muista.

– Toteutamme tapahtuman yhteisenä ponnistuksena Karelian hoitotyön opettajien, opiskelijoiden ja kentän toimijoiden kanssa. Viime vuonna näimme, miten hyvin osaamme toimia yhdessä, joten tänä vuonna kentän toimijoiden osuutta on vielä kasvatettu, jatkaa Petri Ronkainen.

Yhteistyötahoina tapahtumassa on Pohjois-Karjalan Sairaanhoitajat, Tehy, Siun Sote, Maakuntaliitto, Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos, Puolustusvoimat, MPK, Attendo, Esperi, Mainiokodit, FinFami, Siun sote Hyke -hanke ja opiskelijakunta Kaste.

– Viime vuonna näimme rasteilla hienoa heittäytymistä ja tiimihenkeä. Erityisesti ilahdutti tiimien tsemppihuudot ja se, että rastien jälkeen tiimit kävivät vilkasta reflektointia siitä, miten meni, mitä tehtiin hyvin, miten voitaisiin parantaa. Oppimista tapahtui rasteilla huimasti – välillä virheiden ja kantapään kautta, mutta koko ajan turvallisesti ja hyvillä mielin.

Toivotamme päivään tervetulleiksi kaikki ketkä vaan paikalle pääsevät! Tänä vuonna seuraajien ei tosin tarvitse tyytyä kannustamaan, vaan halutessaan voi ottaa seuraajien leimapassin ja lähteä rohkeasti kiertämään seuraajien omaa tehtävärataa.

  • Aika: perjantai 17.5.2024
    • Yhteinen aloitus klo 9.00 alkaen
    • Kilpailuaika ja seuraajien rastit klo 10 – 14
    • Loppukilpailu klo 14.15 >
  • Paikka: Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne-kampus, Tikkarinne 9, Joensuu.