Terveysportissa nyt uusi Vanhusten hoito ja hoiva -tietokanta

Terveysportissa on julkaistu uusi, ikääntyneiden hoitamisen tueksi tarkoitettu Vanhusten hoito ja hoiva -tietokanta. Näin Duodecimin omassa tiedotteessa kuvaillaan tietokannan sisältöä:

” Tietokannan artikkelit käsittelevät laajasti erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita. Työskentelitpä avohoidossa, sairaalassa tai hoivakodissa, Vanhusten hoito ja hoiva -tietokannasta saat tutkittua tietoa työsi tueksi.

Ikääntyneet-tietokanta koostuu teoksista, jotka on aiemmin julkaistu Duodecimissa kirjoina tai oppaina. Nyt tämä tieto on saavutettavissa sähköisesti. Artikkeleissa on laajasti tietoa ikäkuulosta saattohoitoon. Muistisairaiden kanssa toimimisesta löytyy useita sisältökokonaisuuksia. Lääkehoidon osiossa huomioidaan nimenomaan yli 75-vuotiaiden lääkehoidon erityispiirteet. Jos siis mietit, miten ohjata silmätippojen laittaminen oikein tai miten lihakseen pistettiinkään Z-tekniikalla, vastaukset löytyvät Lääkehoito-otsikon alta. Tutustu myös hoitosuosituksiin ja näyttövinkkeihin.”

Tietokanta löytyy erillisenä kokonaisuutena Terveysportista.

Muistattehan mennä Terveysporttiin aina Karelia-Finnan kautta kirjautumalla.

https://karelia.finna.fi/Record/karelia.99706076005967