Yhteisöllisyys, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, moninaisuus

Kunnioitamme jokaisen ihmisarvoa riippumatta henkilön sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä, uskonnosta, alkuperästä, mielipiteistä tai muista henkilökohtaisista ominaisuuksista.  Toimintamme kulmakivenä on yksilöiden ja yhteisöjen moninaisuutta tukeva kulttuuri. Tavoitteenamme on, että koko työ- ja opiskeluyhteisössä toiminta on avointa ja toisia ihmisiä arvostavaa. 

Rakennamme ja tuemme moninaista ja yhteisöllistä toimintakulttuuria. Meillä Kareliassa yhteisöllisyys tarkoittaa yhdessä toimimista sekä lähityöyhteisön että kaikkien karelialaisten kesken. Yhteisöllisen kanssakäymisen tavoitteena on lisätä työntekijöidemme työssä jaksamista ja jatkamista. Olemme ikä- ja perheystävällinen työyhteisö, jossa huomioimme erityisesti eri ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien työntekijöiden tarpeet.

Kareliassa johtamiskulttuuri on avointa, yhdenvertaista ja valmentavaa. Johtamisen edellytyksenä on, että työyhteisössä on hyvä ja luottamuksellinen keskustelukulttuuri, jossa voimme puhua avoimesti työstä ja omasta kehittymisestä sekä työyhteisön moninaisuudesta. Henkilöstön työuraohjelman periaatteiden mukaisesti tuemme työntekijän osaamista, motivaatiota ja voimavaroja niin, että ne säilyvät läpi työuran erilaisissa elämäntilanteissa.

Seuraamme tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tilaa ajantasaisesti henkilöstöraportoinnilla, joka on avoimesti henkilöstön luettavissa Karelia-intrassa. Tasa-arvon ja yhdenvertaisen kohtelun toteutumista kysymme vuosittaisessa henkilöstöpalautteessa.

Kareliassa on henkilöstön keskuudesta nimetty tasa-arvovastaava. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmamme päätavoitteena on edistää yhdenvertaista kohtelua ja ehkäistä niin työntekijöiden kuin opiskelijoidenkin syrjintää.