Karelia-ammattikorkeakoulussa haussa väljästi asutuille alueille suunnattu sairaanhoitajakoulutus

Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy jo toisen kerran Innovative Nurse -sairaanhoitajakoulutus, joka toteutetaan monimuotototeutuksena, pääsääntöisesti Tikkarinne-kampuksen ulkopuolella. Suuri osa opinnoista on itsenäistä opiskelua sekä ohjattua etäopiskelua. Opinnoissa hyödynnetään työn opinnollistamista. Opintoja on mahdollista suorittaa osittain työn ohessa.

–  Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuvien sairaanhoitajien työllistymisnäkymät ovat erittäin hyvät ja monipuoliset. Innovative Nurse -sairaanhoitajakoulutuksessa keskitytään väljästi asutuilla alueilla toimivien sairaanhoitajien työn erityishaasteisiin. Se on tarkoitettu erityisesti henkilöille, joka asuvat tai haluavat työskennellä Pohjois-Karjalan väljästi asutuilla alueilla, kertoo koulutuspäällikkö Henna Myller.

Sairaanhoitajaopinnoissa opiskellaan monipuolisen tietoperustan lisäksi ihmissuhdetaitoja, organisointi- ja ongelmanratkaisutaitoja sekä erilaisten hoitotilanteiden hallintaa.

–  Väljästi asutuilla alueilla sairaanhoitajan osaamisessa korostuvat digitaalisuus, uudet palveluketjut, kotiin vietävät ja liikkuvat palvelut, laaja-alainen ja kokonaisvaltainen hoidon tarpeen arviointi ja hoito, moniammatillinen yhteistyö sosiaali- ja terveysalan muiden kumppaneiden kansa, yrittäjyys, itsenäinen päätöksenteko ja suoriutuminen työssä, jatkaa Myller.

Koulutukseen haetaan opintopolku.fi –palvelussa 11. – 29.1.2021. Koulutus alkaa 12.4.2021. Koulutus on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuksen. Koulutus toteutetaan soveltuvin osin yhteistyössä Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Lisätietoja koulutuksesta: lehtori Riitta Muhonen, puh. 050 441 1511 sekä osoitteessa www.karelia.fi/innovativenurse2